Sjuksköterska till strokeavdelning 85B

Sista ansökningsdag 2021-09-26
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS816/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelning 85B är en vårdavdelning med 21 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

Vi arbetar tillsammans i team; sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare och logoped. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi planerar att ta hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnans” vårdkedja.

I din utvecklingsplan ingår bland annat en rikstäckande strokekompetensutbildning, efter godkänd utbildning erhåller du certifiering inom ditt område.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på strokeavdelning 85B kommer du att arbeta med akutsjukvård för vuxna strokepatienter. Som sjuksköterska leder du omvårdnadsarbetet i teamet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar.

Din kompetens

  • Självgående - Du tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar själv din arbetsdag och driver dina processer vidare.
  • Flexibel - Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.
  • Stabil - Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
  • Energisk - Du har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på ditt arbete.
  • Kvalitetsmedveten - Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.
  • Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Empatisk förmåga - Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
  • Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig tillsvidareanställning eller vikariat. Rotation dag/kväll/natt eller dag/kväll. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden.

Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet. Är du nyutexaminerad sjuksköterska får du gå yrkesintroduktionen ”kliniskt utvecklingsår” som en del i din introduktion. Detta ger fördjupade kunskaper och förutsättningar till en god start i din nya yrkesroll som sjuksköterska. Utbildningen utgör 20% av din arbetstid det första året, med bibehållen lön.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf. avdelningschef Erika Steffansson 018–6114042
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.