Undersköterska till strokeavdelning 85B

Sista ansökningsdag 2021-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS817/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelning 85B är en vårdavdelning med 21 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

Vi arbetar tillsammans i team; sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare och logoped. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnans” vårdkedja. I din utvecklingsplan ingår bland annat en rikstäckande strokekompetensutbildning, efter godkänd utbildning erhåller du certifiering inom ditt område.

Ditt uppdrag

Som undersköterska på strokeavdelning 85B kommer du att arbeta med akutsjukvård för vuxna strokepatienter. Syftet är att ge god vård och omvårdnad under hela vårdtiden och att rehabiliteringen ska komma igång snabbt. De nationella riktlinjerna för strokesjukvård ligger till grund för avdelningens arbete. På avdelningen sker kontinuerlig fortbildning för att medarbetarna ska kunna utvecklas och ge god vård utifrån patienternas behov. Målet är att alla medarbetare ska ha genomgått strokekompetensutbildning.

Att vara undersköterska på 85B är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team med sjuksköterska, läkare och paramedicinsk personal som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska, meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar.

Din kompetens

Du sätter alltid patienten i fokus och är noggrann, ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är utbildad undersköterska och du tycker om att arbeta med människor. Du klarar av att arbeta under stress och kan vara flexibel. Du är också en engagerad och positiv kollega som samarbetar och bidrar till en god arbetsmiljö. Om dessa egenskaper överensstämmer med dig och du dessutom har lite nyfikenhet och målmedvetenhet kan du vara rätt person för oss. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig tillsvidareanställning, med start enligt överenskommelse. Rotation dag/kväll/natt eller dag/kväll.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf. avdelningschef Erika Steffansson 018–6114042
Facklig kontaktperson för kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.