HR-konsult inom rekrytering

Sista ansökningsdag 2021-09-27
Arbetsplats HR-avdelningen. Region Uppsala
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK65/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att bli en del av vår nya HR-organisation redan från start!

Den 1 september 2021 gick HR-avdelningarna inom hela Region Uppsala in i en ny regiongemensam organisationsstruktur. Tillsammans bildar vi en helt ny HR-organisation, där målet är en ökad flexibilitet och ett ökat samarbete mellan förvaltningarna - för att skapa gemensamma arbetssätt och stärka varandra.

I denna nya organisation finns ett verksamhetsnära stöd bestående av HR-chefer och HR-partners, samt flera olika funktionsområden med olika specialistinriktningar. Våra funktionsområden finns inom områdena arbetsmiljö och hälsa, kompetens och ledarskap, processtöd och utveckling, lag och avtal samt analys och planering. Vi har också ett HR-center med löneadministration och HR-systemförvaltning. Tillsammans arbetar vi för att ge det bästa stödet till alla våra olika verksamheter, både operativt och strategiskt. Den aktuella tjänsten är placerad inom funktionsområde kompetens och ledarskap.

Vill du vara med på vår förändringsresa och bidra till att utveckla såväl rekryteringsteamets som funktionsområdet kompetens och ledarskaps arbetssätt? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som HR-konsult med fokus på rekrytering och bemanning till vårt rekryteringsteam! 

Ditt uppdrag

Rekryteringsteamet ger konsultativt och administrativt rekryteringsstöd, i dagsläget framförallt till Akademiska sjukhusets chefer, inom olika delar av rekryteringsprocessen. Teamet hanterar också flera delar kring inhyrning av bemanningspersonal.

Akademiska sjukhuset och Region Uppsala deltar i det nationella projektet att minska beroendet av bemanningsföretag och för närvarande ligger ett stort fokus på dessa utmaningar för sjukvården.

Rollen som HR-konsult innebär bland annat att du; 

  • hanterar hela processen kring inköp av bemanningstjänster (tar fram uppdragsbeskrivning, skickar ut avrop, skriver avtal, diarieför, håller löpande kontakt med chefer och konsultleverantörer, samt ytterligare administration kopplad till dessa uppgifter).
  • i utvalda rekryteringar, genomför hela eller delar av rekryteringsprocessen, så som kravprofilsmöte, urval, telefonintervjuer, fysiska intervjuer och referenstagning utifrån en kompetensbaserad rekryteringsmetod
  • skriver annonser, både fulltextannonser till vår hemsida och intresseväckande annonser för publicering på sociala medier eller i tryckt media. Du guidar cheferna i valet av lämplig annonseringskanal
  • löpande besvarar förfrågningar från chefer, kandidater, studenter etc.
  • ger råd och support till chefer och rekryteringsgrupper i olika frågor kopplade till rekrytering
  • ger utbildning och support till chefer i rekryteringsverktyget Brand Management
  • planerar och deltar vid vissa rekryteringmässor

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är personalvetare eller har annan likvärdig utbildning inom området. Du har erfarenhet och ett stort intresse av arbetsuppgifterna ovan, samt känner dig bekväm med alla delar i rekryteringsprocessen. Du kan arbeta självständigt kring inköp av bemanningstjänster och frågor kopplade till detta. Du har lätt för att sätta dig in i nya IT- system och är administrativt skicklig. Du har förmågan att bedöma och hantera ärenden i relation till verksamhetens behov och de riktlinjer som finns i organisationen. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter inom rekryterings/bemanningsbranschen eller inom en stor organisation är det meriterande. Du har en god förmåga att formulera dig i skrift 

Din kompetens

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för din uppgift, är strukturerad  och driver dina processer framåt. Du är lugn och kontrollerad under stress eller i pressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

HR-chef Sara Svanfeldt, 018-611 03 08,
e-post:sara.svanfeldt@akademiska.se
Funktionsområdeschef kompetens och ledarskap Kristin Myhren, 070-611 20 37, e-post: kristin.myhren@regionuppsala.se
Fackliga kontaktpersoner nås via Region Uppsala växeln 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala är till för människorna som bor och verkar inom Uppsala län. Vi arbetar för att regionen ska vara nyskapande, växande och en region för alla med ett syfte att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Vi vill att du ska trivas i länet och vilja bo, arbeta och utvecklas här.  
 
Akademiska sjukhuset är den största förvaltningen i Region Uppsala, som med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Inom Region Uppsala ingår också Folktandvården, Lasarettet i Enköping, Fastighet och service, Nära vård och hälsa, Trafik och samhälle, Kultur och bildning, Regionkontoret, Resurscentrum och Varuförsörjningen