Administratör - Journalenheten

Sista ansökningsdag 2021-09-19
Arbetsplats Region Uppsala
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC22/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Administratör – Journalenheten

Patientadministrationens uppdrag är att handlägga frågor kring husläkarlistning, vårdgaranti, asylsamordning samt utlämning av journalkopior.

Patientadministrationen har 18 medarbetare, varav åtta stycken arbetar på Journalenheten CESÅ.CESÅ är Region Uppsalas journalenhet som ansvarar för journalbeställningar från vårdgivare, patienter, försäkringsbolag och myndigheter. CESÅ ansvarar även för spärrar i patientjournal samt framställande av loggrapporter.

Ditt uppdrag
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att iordningställa journalkopior från Region Uppsalas olika vårdsystem, främst Cosmic. Du kommer även att arbeta med spärrhantering av journaler samt loggrapporter.  

Dokumentation av beställning sker huvudsakligen i Cosmic och fakturering görs i Agresso. Beställningar inkommer via post, mail, 1177 e-tjänst, fax samt telefonservice.

Du kan komma att involveras i utvecklingsprojekt inom verksamheten.

Dina kvalifikationer och kompetens
Du är en mycket god administratör och har någon form av vårdutbildning. Har du arbetat som sjuksköterska eller undersköterska är det meriterande. 

Du har kunskaper från journalsystem, gärna Cosmic, och har god förmåga att förstå den dokumentation som en patientjournal innehåller. Du är van vid att jobba med telefonservice och har mycket god datorvana.

Har du erfarenhet av journalsystemet Cosmic är det meriterande. Även erfarenhet av Region Uppsala eller arbete inom offentlig myndighet är önskvärt.

Som person är du noggrann och flexibel. Du har lätt för att samarbeta i grupp och kan även arbeta självständigt samt ta ansvar för ditt arbete. Du talar och skriver god svenska. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan arbeta under kontorstid med möjlighet till flextid.

Anställningsform
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Vi frågor om tjänsten kontaktas rekryteringskonsult Eva Gryding, 070-445 13 39.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2021! 

Krav

  • Vårdutbildning
  • God administratör
  • Vana av telefonservice
  • Stor datorvana
  • Erfarenhet av arbete i ett journalsystem 

Meriterande

  • Arbetat som sjuksköterska eller undersköterska
  • Arbetat i Cosmic
  • Erfarenhet av arbete i en region eller annan offentlig myndighet

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.