Biträdande överläkare inom intensivvård

Sista ansökningsdag 2021-09-27
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS823/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli Sveriges ledande universitetssjukhus. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med? 

Vår verksamhet

Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en välfungerande och mycket varierad verksamhet. Här bedrivs avancerad intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt anestesi och operationsverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 850 medarbetare fördelade på fem sektioner och 10 avdelningar. Forskning är en viktig del av verksamheten, här bedrivs båda klinisk och experimentell forskning inom respiration, sepsis och njursvikt. 

Dina kvalifikationer

Du har minst 5 år erfarenhet som specialistläkare inom anestesi- och intensivvård och dessutom flera års erfarenhet inom intensivvård. Dokumenterad medicinsk kunskap och skicklighet samt utvecklingsbidrag och/eller forskningsmeriter.  

Välkommen med din ansökan och läs mer om vår verksamhet på www.akademiska.se 

Vi erbjuder


Heltidstjänst. Tillsvidareanställning. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Intensivvård Rafael Kawati, tel. 018- 611 48 73   
Facklig kontaktperson UAL: Behdad Bazargani 018-611 54 19 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.