Specialistläkare till sektion klinisk genetik

Sista ansökningsdag 2021-09-29
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet, klinisk genetik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS841/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk genetik är en sektion inom Akademiska laboratoriet. Vi är ca 70 medarbetare med verksamhet belägen i trivsamma lokaler på Rudbecklaboratoriet. Klinisk genetik är en expanderande bas-specialitet som tillämpar ny teknik och kunskap i sjukvården. Verksamheten omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiskt betingade sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras patienter i behov av klinisk genetisk diagnostik och vägledning från hela regionen. Utöver sjukvård omfattar vårt uppdrag också forskning och utveckling samt utbildning i samarbete med Uppsala Universitet. Klinisk genetik har ingen jour- eller beredskapstjänstgöring. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom klinisk genetik. Du har god erfarenhet av arbete med patientmottagning samt genetiska laboratorieutredningar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete, i synnerhet om du är disputerad.

Vi lägger stor vikt vid hur du är som person. Vi värdesätter att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Du ska ha svensk läkarlegitimation samt goda kunskaper i svenska språket motsvarande C1.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi förutsätter att du vill vara med och förbättra verksamheten för att öka kvalitén för våra patienter och medarbetare.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Medicinsk Chef Ylva Karlsson, tel. 018-611 59 41
Uppsala Allmänna Läkarförening via växel 018 -611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.