ST-läkare till rehabiliteringsmedicin på Akademiska sjukhuset

Sista ansökningsdag 2021-10-07
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS844/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Rehabiliteringsmedicin är en neurologisk basspecialitet med inriktning på utredning och rehabilitering av betydande funktionsnedsättningar hos personer med förvärvade skador i nervsystemet och långvarig smärta.

Inom sektionen för rehabiliteringsmedicin på Akademiska sjukhuset sker arbete i både sluten- och öppenvård. Arbetssättet grundar sig i tvärprofessionella team som med sin samlade kompetens tillsammans med patienten planerar och utför rehabiliteringsmedicinska insatser. Det medicinska arbetet leds av specialistläkare med huvudansvar för samordningen av rehabiliteringsinsatserna.
Forskning, utbildning och utveckling är en viktig del av vårt område och vi önskar mer forskning hos oss. Undervisning bedrivs på flera nivåer riktade till läkarstudenter, ST-läkare och specialister.

Ditt uppdrag

Tjänsten är en utbildningstjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och särskilda rekommendationer från Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin. Rekryteringen sker i samarbete mellan sektionschef, studierektor och handledare. Handledningen sker enligt Socialstyrelsens riktlinjer och ges regelbundet av handledarutbildade läkare.
Tjänstgöringen utgår ifrån sektionen för rehabiliteringsmedicin och omfattar både sluten- och öppenvård. Nödvändig extern sidoutbildning tillkommer.
Inom Rehabiliteringsmedicin har vi inga jourer och arbetstiden är i huvudsak förlagd till vardagar mellan 08:00 och 16:30.
Du förväntas ta aktiv del i utvecklingen av rehabiliteringen och vården. Vi ser också gärna att du önskar forska som doktorand eller post-doc.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare, som har ett genuint intresse för rehabiliteringsmedicin, och som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik.
Erfarenheter inom Rehabiliteringsmedicin alternativt närliggande specialiteter och forskningsbakgrund är meriterande.
Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid (provanställning tillämpas) med tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Jonas Engman, 018-617 03 91, jonas.engman@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista svarsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.