Specialistläkare thoraxanestesin¨(vikariat)

Sista ansökningsdag 2021-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och- anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS846/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Thoraxkliniken vid Akademiska sjukhuset var en av de första klinikerna i landet, som utförde hjärtoperationer med hjärt-lungmaskin. Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till dagens högeffektiva verksamhet. Varje år utförs omkring 700 hjärtoperationer och 350 lungoperationer. Vi har en egen intensivvårdsavdelning med specialutbildad personal. Här vårdas de nyopererade patienterna under de första dygnen. Här vårdas också patienter med svår hjärtsvikt, där vi kan erbjuda behandling med mekanisk hjärtassist. Vid svår lungsvikt finns möjlighet till ECMO-behandling.

Ditt uppdrag

Som anestesiolog vid sektionen för thoraxanestesi kommer du att vara en del av en klinik som utför ca 750 hjärtfall inkl. tavi och 350 lungfall varje år. Vi står även för intensivvård och anestesi för kardiologi- och lungmedicinpatienter vilket inkluderar ECMO-vård. Arbetet växlar mellan thoraxoperation, TIVA och jourverksamhet. Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av ST-läkare i thoraxanestesi. Ditt bidrag till enhetens undervisning och kliniska utveckling är viktigt för oss. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Dina kvalifikationer

Du är läkare med specialistkompetens inom i anestesi och intensivvård. Tidigare erfarenhet från thoraxanestesi är en merit.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett och uttalat intresse för vårt område. För att lyckas bör du vara en teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta tillvara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.   

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på heltid i 12 månader med tillträde enligt överenskommelse. Jour och beredskap ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Joana Frey 018-617 04 45
Facklig representant UAL Gunnar Strandberg 018-617 13 51

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.