Överläkare i medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Sista ansökningsdag 2021-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS849/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Specialmedicin, hud och reumatologi är ett verksamhetsområde med samlad kompetens och högspecialiserad vård inom områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Hos oss arbetar ca 350 medarbetare och vi bedriver vård i form av slutenvård, dagsjukvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Sektionen för gastroenterologi och hepatologi bedriver högspecialiserad vård för patienter i mag-tarmkanal, lever och gallvägar. Med patienter från närområdet, regionen, och även nationellt, spänner vårt ansvarsområde över hela fältet gastrologiska och hepatologiska sjukdomar, liksom en omfattande endoskopisk verksamhet. En stor konsultverksamhet bedrivs över hela sjukhuset liksom telefonkonsultationer med primärvården och övriga regionen. Som universitetssjukhus deltar vi aktivt i utbildning för studenter, men även för övriga personalgrupper. Forskningsaktiviteten på sektionen är hög. Vi är ämnesrepresenterade med en professor i gastroenterologi, en adjungerad professor, en adjungerad lektor, tre docenter och disputerade överläkare.

Vi söker nu en överläkare till sektionen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare i gastroenterologi och hepatologi. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkare. Avlagd doktorsexamen är en förutsättning för att erhålla en överläkartjänst. Intresse för forskning är meriterande liksom intresse för medicinskt utvecklings- och förbättringsarbete.

Din kompetens

Som person är du ansvarstagande och har en hög arbetsvilja. Eftersom vi har en stark teamkänsla bör du ha lätt för att samarbeta, vara lyhörd och har god förmåga att kommunicera. Du har god pedagogisk förmåga samt intresse för handledning, utbildning och delar gärna med dig av dina kunskaper. Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga till interprofessionell samverkan och teamarbete.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Beredskapsarbete ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Fredrik Rorsman, sektionschef gastroenterologi och hepatologi, 018 – 611 58 38
Ulrika Lindelöf, verksamhetschef specialmedicin, hud och reumatologi, 018 – 611 1768
Facklig representant nås via växeln 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.