Marknadsstrateg

Sista ansökningsdag 2021-10-03
Arbetsplats enheten Affärsutveckling
Förvaltning Trafik och samhälle
Referensnummer KTF10/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Att jobba hos oss innebär att bidra till en attraktiv kollektivtrafik och ökat hållbart resande, för att underlätta vardagen och möta behoven i ett växande län. Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker nu en marknadsstrateg till enheten Affärsutveckling. Detta är en spännande tjänst med möjlighet att driva och påverka arbetet med biljettförsäljning, biljettsortiment, prissättning och försäljningskanaler för UL-trafiken.  

Tjänsten tillhör enheten Affärsutveckling, en del av Marknadsavdelningen. Enheten Affärsutveckling arbetar med strategisk utveckling inom områdena försäljning, resenärsinformation och kundservice. Gemensamt för alla områden är målsättningen att driva en tjänsteutveckling som bidrar till att öka intäkterna och skapa en attraktiv kollektivtrafik i en växande region.

Ditt uppdrag

Som marknadsstrateg bidrar du till utvecklingen av våra tjänster med utgångspunkt i förvaltningens målsättning om ökade marknadsandelar, attraktiv kollektivtrafik och ökad kundnöjdhet. Att ta fram effektiva modeller och strategier som leder mot verksamhetens övergripande mål blir en viktig del av arbetet.

Tjänsten har stort fokus på utveckling inom områdena biljettutbud, affärsregler och externa samarbeten.

Att analysera resande- och intäktsutvecklingen och utifrån resultatet föreslå förändringar är en central del av rollen. I arbetet ingår även att förankra beslutsunderlag med såväl förvaltningsledningen som den politiska nivån.
Rollen innebär även samverkan med såväl länets kommuner, andra regioner, leverantörer, samarbetspartners samt branschkollegor

Din profil

Vi söker dig med ett gediget intresse av samhällsutvecklingsfrågor och som har förmågan att se helheten och vår roll i ett större sammanhang. Troligen har du en högskoleexamen med inriktning ekonomi och marknadsföring eller motsvarande anskaffat genom arbetslivet. Du har varit i arbetslivet minst fem år och är en van projektledare.

Din styrka är att omvandla analys till praktisk implementation och långsiktig påverkan.

Du har mycket god systemvana från framförallt Excel samt kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Som person kommunicerar du tydligt, enkelt och effektivt samt skiljer tydligt på fakta och egna åsikter. Du är initiativtagande söker feedback och använder den för att utveckla vårt erbjudande och våra samarbeten. Du söker också möjligheter att påverka andra och är rak och beslutsam i din kommunikation, samtidigt som du visar respekt för andra människors behov. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett realistiskt sätt och förutser problem och skapar alternativa planer för att minimera effekten av dem.

Det är meriterande med erfarenhet av politisk verksamhet och politiska ärendeprocesser

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum. Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra. Så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi vill också erbjuda våra medarbetare en flexibel arbetsplats. Därför ger vi dig möjligheten att välja mellan flextid eller förtroendetid, och möjlighet till att arbeta hemifrån. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marknad, Nikodemus Kyhlén, 018-611 19 06, nikodemus.kyhlen@regionuppsala.se
För Saco Emma Hammarbäck, 018-617 09 57, emma.hammarback@regionuppsala.se
För Vision Johan Damström, 018-611 19 76, johan.damstrom@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Trafik och samhälle

Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.