Psykolog eller PTP-psykolog till Beroendemedicin

Sista ansökningsdag 2021-10-13
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS871/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Beroendemedicinska mottagningen är en öppenvårdsmottagning som tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri som är en del av verksamhetsområdet psykiatri. Utöver beroendemedicinska mottagningen så består sektionen av LARO-mottagningen (Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende), Enköping-Bålsta samlade psykiatri, heldygnsvårdavdelning 4A och 4B samt neuropsykiatriska mottagningen för vuxna.

Arbetet på beroendemedicinska mottagningen präglas av en helhetssyn på människor och vi har i uppdrag att erbjuda personer med ett substansberoende och annan samtidig psykisk ohälsa ett adekvat omhändertagande. I tjänsten ingår även handledning.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är legitimerad psykolog alternativ PTP-psykolog och som önskar arbeta i nära samverkan med läkare och övriga team på beroendemedicinska mottagningen med arbetsuppgifter såsom utredning, bedömning och behandling. Som trivs att arbeta i väl fungerande vårdprocesser där tydlig arbetsbeskrivning finns men som även vill delta i att göra något bra bättre. Som vill vara på en arbetsplats som kännetecknas av engagemang, kunskap, framåtanda, glädje och gott samarbetsklimat. Som uppskattar att ha nära till din chef och dina kollegor i ditt multiprofessionella team.

Vi söker dig:

  • Som vill dela med dig av din specifika expertis för att utveckla enheten och vården ytterligare och
  • som vill delta i arbetsgrupper och andra forum för utveckling.
  • Som förstår att beroendemedicinska mottagningen är en del av en vårdkedja och att samverkan, samarbete och kommunikation är ett måste för att uppnå resultat.
  • Som vill ha ett arbete där du har utrymme att fatta självständiga beslut.
  • Som har intresse av undervisning, utvecklingsarbete och att handleda.
  • Som är stolt över din utbildning och yrkestitel, som verkligen brinner för att hjälpa de människor som är i behov av oss!
Passar beskrivningen på dig? Välkommen att söka tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog och arbetar eller har arbetat inom specialistpsykiatri. Beroendepsykologi och kognitiv beteendeterapi är meriterade samt erfarenheten av att arbeta i tvärprofessionella team. Även Intresse och erfarenhet av behandling i grupp är önskvärt.

Din kompetens

Du ska ha god samarbetsförmåga, flexibilitet och vara lyhörd för kollegor och patienters synpunkter. Du kan arbeta självständigt men trivs med att vara en del av ett team. Du ser det som en utmaning att arbeta för patientens bästa i ofta krävande och komplicerande situationer. I tillsättningen kommer stor vikt att läggs vid personlig lämplighet.

Som PTP-psykolog ser vi gärna att du gjort praktik inom beroendevård eller annan specialistpsykiatri. Arbetslivserfarenhet av beroendevård, psykiatrisk heldygns och/eller akutpsykiatri är starkt meriterande. På beroendemedicinska mottagningen har vi en erfaren PTP-handledare och det finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning efter PTP-tjänstgöring.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en 100 % tillsvidaretjänst, måndag till fredag, dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef, Jenny Marteleur 018–611 21 46
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden, tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut. Vid anställnings kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att göras. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.