Arbetsterapeut med intresse för smärtrehabilitering

Sista ansökningsdag 2021-10-06
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS873/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Två av våra duktiga arbetsterapeuter har gått vidare till nya tjänster och vi söker nu nya medarbetare med placering i våra team på Smärtrehabiliteringsmottagningen. På mottagningen utreds och behandlas patienter med långvarig smärta av komplex art. I din roll som arbetsterapeut kommer du befinna dig i ett sammanhang med flera arbetsterapeutkollegor vilket ger goda möjligheter att tillsammans utveckla det arbetsterapeutiska arbetssättet inom verksamheten.

Vi månar om att du både som ny eller mer erfaren i yrket skall få möjlighet till kollegialt utbyte och stöd. Som ett led i detta sker kontinuerliga professionsmöten för kunskapsutbyte och utveckling av det arbetsterapeutiska arbetet. Din introduktion anpassas efter dina förutsättningar, för att du ska komma in i ditt arbete på ett bra sätt. Varje år görs sedan en individuell kompetensplan tillsammans med din närmaste chef.

Ditt uppdrag

Arbetet innebär att i multiprofessionella team  arbeta med rehabilitering av långvarig smärta, rehabiliteringen sker både i grupp och individuellt med fokus på att skapa beteendeförändringar. Arbetsterapeutens insatser syftar till att göra en bedömning av patientens aktivitets- och funktionsförmåga och att utifrån denna hjälpa individen till hållbara förändringar för en fungerande och meningsfull vardag. Teori varvas med praktisk tillämpning inom de aktivitetsområden som patienten har som mål , allt för att stödja patienten till ökad funktion och ökad livskvalitet.

Grunden för vårt arbetssätt är ett nära samarbete i multi  team som har en helhetssyn på patienten, tillsammans arbetar teamet för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra där du står för det arbetsterapeutiska perspektivet. I mötet med patienten arbetar du ofta självständigt men träffar även patienten tillsammans med andra professioner. Inom verksamheten ingår utvecklingsarbeten som en självklar del. Arbetet ställer krav på både samarbetsförmåga och självständighet. Vi är samlokaliserade med rehabiliteringsverksamhet inom hjärnskador och neurologiska sjukdomar samt sömnutredningsmottagning på Specialistrehabiliteringsenheten på Genetikvägen.

Dina kvalifikationer

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut och har gärna några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av patientgruppen, att arbeta utifrån KBT eller tidigare arbete med rehabilitering är meriterande, vilket även en magisterexamen är. Har du erfarenhet av att arbeta i multiprofessionella team ser vi det som en stor fördel.
Arbetet innebär en nära kontakt med patienter och kollegor vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet och en god förmåga att arbeta självständigt så väl som tillsammans med andra. Du är lösningsfokuserad och har en förmåga att prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande Avdelningschef: Sara Marklund 018 611 43 89
Facklig kontakt nås via växeln 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande, tillsättning kan ske före sista ansökningsdag så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.