Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Intensivvårdssjuksköterskor till centrala intensivvårdsavdelningen (CIVA)

Sista ansökningsdag 2021-11-30
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS888/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

AnOpIVA på Akademiska sjukhuset har en målsättning är att ligga i internationell toppklass vad gäller klinisk verksamhet, forskning och utbildning. Hos oss arbetar ca 800 medarbetare inom fyra sektioner: anestesisektionen, barnanestesi, barnoperation och barnintensivvård, intensivvårdssektionen samt luftburen intensivvård.

Centrala intensivvårdsavdelningen 70G (CIVA) är en del av intensivvårdssektionen och vårdar varje år cirka 1000 patienter med livshotande svikt i livsuppehållande funktioner. Medelvårdtiden är kort och majoriteten av inläggningarna sker akut under dygnets alla timmar vilket innebär att arbetstempot kan skifta snabbt.   

Avdelningens uppdrag är att tillgodose Uppsala läns invånare med allmän intensivvård samt att vara en regional resurs för kvalificerad intensivvård på region/riksnivå. De vanligaste diagnoserna hos våra patienter är sepsis, multitrauma och hjärtstopp. Vi vårdar även patienter postoperativt efter avancerad kirurgi samt patienter med högsmittsam sjukdom som kräver intensivvård. Då Akademiska sjukhusets intensivvårdsavdelningarna samarbetar vårdar CIVA även barn från 8 år, patienter med stora brännskador och patienter med akuta sjukdomar i nervsystemet. 

Forskning, vidareutveckling och samverkan med Uppsala universitet utgör en naturlig del i det dagliga arbetet. På CIVA tjänstgör disputerade intensivvårdssjuksköterskor som är aktiva kliniskt och drivande i avdelningens omvårdnadsforskning och utvecklingsarbete. På avdelningen finns även en etablerad Post-IVA-mottagning.

Se gärna vår film om hur vi arbetar på centrala intensivvårdsavdelningen.

Ditt uppdrag

Som intensivvårdssjuksköterska på CIVA arbetar du i ett tvärprofessionellt team. Tillsammans med övriga i teamet bedriver du högspecialiserad och högteknologisk intensivvårdvård med fokus på varje patients unika behov.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård.

Din kompetens

Vi värdesätter egenskaper som god samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet. Då vi arbetar i en vårdmiljö som ständigt utvecklas ser vi gärna att du har förmågan att se möjligheter i varje situation samt att du har fokus på att arbeta personcentrerat i team.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du får utmana dig själv samt arbeta på toppen av din förmåga. Vår arbetsgrupp har en kompetens utöver det vanliga och vi finns alltid där för varandra. Vi värnar om varandra och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats.

Våra avdelningslärare ser till så att du får en strukturerad och individuellt anpassad inskolning. Vi har daglig reflektion i slutet av arbetspasset och fortlöpande kompetensutveckling i form av schemalagda utbildningsdagar.

Vi erbjuder tillsvidareanställning med rotation dag, kväll och natt i schemamodell som ger mer tid för återhämtning vid obekväm arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Låter det intressant? Varmt välkommen att hospitera. Möjlighet till resebidrag finns om du kommer från annan ort.

Hör gärna av dig till avdelningschef Anna Allenbrant 018-611 48 39 Anna.allenbrant@akademiska.se
Facklig kontakt Vårdförbundet: fredrik.andrae@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.