Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Specialistläkare

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Äldrevårdsenheten
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH374/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du för att göra vardagen bättre för våra äldre? Då söker vi dig!

Vi söker nu dig som är specialist i allmänmedicin eller geriatrik och som vill vara med och utveckla Äldrevårdsenheten tillsammans med oss. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Du kommer att få möjlighet att själv lägga upp din arbetsdag utifrån dina listade patienters behov. Det kan finnas möjlighet att delvis arbeta hemifrån. Om du är specialist i allmänmedicin finns det även möjlighet att arbeta en del av din tjänstgöring vid en vårdcentral inom förvaltningen.

Ditt uppdrag

Äldrevårdsenheten har utarbetat ett unikt sätt att arbeta med äldre patienter som behöver läkarvård i hemmet. Du har få listade patienter och fokus ligger på täta patientkontakter i patienternas egna hem. Genom att alla besök sker i hemmet skapar vi trygghet för de äldre och det blir lättare att få en bild över patientens medicinska behov. Hos Äldrevårdsenheten har du möjlighet att ägna dina patienter den tid som behövs och du följer dina patienter över tid, vilket borgar för en god kvalité och kontinuitet. 

Du har tid för administrativa arbetsuppgifter och det finns alltid tid för att kunna rådfråga konsulter vid Akademiska sjukhuset om sådant behov uppstår. Vårt arbetssätt bygger på ett nära samarbete med kommunens hemsjukvård, med bland annat gemensamma ronder, hembesök och kontakt per telefon samt genom datasystem. Som läkare hos oss arbetar du med både bedömning och behandling. Du ingår i ett arbetslag med läkare, medicinsk sekreterare och dietist. Du har även tillgång till apotekare och logoped. Med hänsyn till patientens behov har du stora möjligheter att planera din tid så att det passar både dig och dina patienter. 

Din kompetens

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin eller specialist i geriatrik.
Du behöver ha ett stort intresse av arbete med äldre patienter. Du har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att samarbeta med övriga i teamet, samtidigt som du har vana och drivkraft att arbeta självständigt. B-Körkort och god körvana är ett krav.

Vår verksamhet

Äldrevårdsenheten är en läkarresurs för äldre personer i Uppsala kommun som har behov av läkarvård i hemmet. Verksamheten bedrivs som ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala kommun. Vi får våra patienter via remiss från Uppsalas vårdcentraler eller från kommunens hemsjukvård. Vi gör både akuta och planerade besök hemma hos våra patienter, och har ett nära samarbete med hemsjukvårdens sjuksköterskor.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Om du har frågor, är du välkommen att kontakta Mattias Taflin, Överläkare och Verksamhetschef för Mobilt närvårdsteam och Tillförordnad verksamhetschef för Äldrevårdsenheten på telefonnummer 018-611 71 72 eller via e-post mattias.taflin@regionuppsala.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga utbildningsbevis, bevis om legitimation och andra relevanta bilagor. Intervjuer sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.