Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Sjuksköterska med intresse för ortopedi som vill ha en trygg start

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS146/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har ett spännande erbjudande till dig som är intresserad av att jobba med ortopedi och vill utveckla dina kunskaper inom området. Vi är en avdelning fördelade på två våningar. ortopedavdelning 70A ligger på våning 8 och 70B på våning 7 vid ingång  70.

På 70A vårdas patienter med olika frakturtyper som uppkommit efter trauman. Hit kommer främst akuta patienter, vilket innebär att det kan komma patienter från stora delar av Sverige. Vi har bland annat läkare som är specialister på komplicerade bäckenfrakturer och svåra handkirurgiska ingrepp. På 70B vårdas främst patienter som har genomgått ett planerat ortopediskt ingrepp. Men här finns också patienter som blivit akut inlagda och behöver bland annat rygg-, protes-, fot- och axel kirurgi. Även till 70 B kommer patienter från Sveriges alla hörn då det är här vi har specialister inom avancerad rygg- och proteskirurgi.
 Vårdtiderna är varierande och kan sträcka sig från en dag upp till flera veckor. Vi arbetar i team med professioner så som: sjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, kurator, underläkare, specialistläkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Varför börja jobba hos oss?

Välstrukturerad introduktion - Hos oss får du alltid en trygg och välstrukturerad introduktion på minst 4 veckor. Introduktionsprogrammet utformas tillsammans med någon av våra utbildningssjuksköterskor. I introduktionen ingår bland annat föreläsningar om ortopediska sjukdomar, en kurs i hantering av smärtpumpar, TUB-utbildning, förflyttningsteknik och introduktion med övriga yrkeskategorier för att få en bättre helhetsbild över hur man arbetar på avdelningen.

Bred kunskap om den ortopediska patienten inom pre- och postoperativ vård.  Förutom den ortopediska åkomman har flertalet av våra patienter även andra bakgrundssjukdomar som kan komma att behöva behandlas. Detta gör att du även kommer att få en bred medicinsk kunskap.  

Ett obligatoriskt kliniskt utvecklingsår (20% av din arbetstid) för alla nyexaminerade sjuksköterskor där man bland annat får fördjupa sina kunskaper i vissa områden.

Efter inskolningen kommer du att få en klinisk handledning av en erfaren sjuksköterska med utbildning inom Professionssteget så att du får möjlighet för reflektion och utveckling i din roll.

Utbildningstillfällen sker en gång i månaden tillsammans med andra i personalgruppen. Vi har även kontinuerliga simuleringsträningar utifrån SMART-konceptet. 

Dina kvalifikationer

Du är en legitimerad sjuksköterska, du kan vara helt ny i yrket eller ha arbetat som sjuksköterska under en längre tid. Hos oss värdesätter vi ett positivt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och känner sig trygga.

Är du nyfiken, initiativtagande, flexibel och samarbetsvillig då passar det här jobbet dig perfekt!

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill arbeta dag, kväll, helg men även dig som vill rotera mellan dag och natt eller arbeta bara natt. Hos oss kan du välja att arbeta enligt önskeschema eller ha ett fast schema.

Vi erbjuder en tillsvidare anställning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Tveka inte med att höra av dig till någon av våra chefer:
Avdelningschef Malin Yildiz 018-6114484
Bitr. avdelningschef Björn Pagnell  018-6114438

Facklig representant Daniel Andersson 018-611 44 46

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.