Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Sjuksköterska timanställning till barnakuten

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS950/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På barnakuten tar vi emot och behandlar barn och ungdomar med akuta medicinska, ortopediska och kirurgiska sjukdomar och skador i åldern 0-18 år. Vår verksamhet är öppen dygnet runt och patientantalet och intensiteten i arbetet varierar från dag till dag. Barnakuten är en del av sektionen för akut barnsjukvård där även barnakutvårdsavdelningen 95E och avdelningen för specialiserad pediatrik ingår. Alla enheterna ligger i mycket nära anslutning till varandra.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss på barnakuten arbetar du i team tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Arbetet innebär sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska på akutmottagning för barn och bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo. Våra patienter kommer både gåendes och med ambulans och vi tar ofta emot patienter som kräver ett omedelbart, akut omhändertagande på akutrum. Alla patienter triageras enligt RETTS-P. Arbetsdagen på barnakuten består av många möten med våra patienter och deras familjer och eftersom patienternas sjukdomstillstånd snabbt kan förändras, blir arbetet både omväxlande och utmanande och det ställer krav på förmågan att bedöma och prioritera.

Din inskolning är strukturerad och sker på barnakuten av erfarna kollegor. Till stöd i ditt arbete finns dagligen en gruppchef i tjänst på vårdgolvet. Vi är noga med gemensam reflektion efter arbetspassens slut och återkoppling efter svåra patientfall. Vid intresse finns det möjlighet att även arbeta på vår akutvårdsavdelning som ligger i angränsande lokaler.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom samt tidigare erfarenhet av barnsjukvård eller akutsjukvård/akutmottagning är mycket meriterande.

Din kompetens

Du har ett stort intresse för barnsjukvård och tycker att akutsjukvård är spännande. Du är trygg i din roll som sjuksköterska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi kan just nu erbjuda timanställning med tjänstgöring dag, kväll, natt. Tillträde enligt överenskommelse

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Kristina Lundberg, 018-6111395, kristina.lundberg@akademiska.se.
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.