Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Biomedicinsk analytiker med inriktning mot masspektrometri

Sista ansökningsdag 2021-10-24
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS958/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet Akademiska laboratoriet. I en särskild strategisk satsning ska vi stärka vår position inom missbruksanalyser. Vi har ett modernt masspektrometriskt laboratorium som lämpar sig väl för att påvisa droger i olika provmaterial. Inom KKF arbetar cirka 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag

Inom klinisk kemi och farmakologi kommer du att ha en inriktning mot vätskekromatografiska metoder med masspektrometrisk högupplöst detektion (LC-HRMS).
Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande:

  • upparbeta prover manuellt och med pipetteringsrobot
  • analysarbete på våra masspektrometrar
  • granska resultat och svar ut dem
  • utföra enklare felsökning och tillsyn av metoder och apparatur
  • medverka till att utveckla och utvärdera metoder för LC-HRMS 
I den här tjänsten får du arbeta på ett universitetssjukhus med fokus på laborativt arbete i utvecklingsfronten inom toxikologi och missbruksanalyser. Forskningsuppdrag från Uppsala universitet kan förekomma.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en godkänd relevant utbildning för uppdraget på högskolenivå eller högre, som är legitimerad biomedicinsk analytiker, kemist eller innehar motsvarande kompetenser som arbetsgivaren anser lämpliga

Din kompetens

Ett krav är att du har kunskaper och fleråriga erfarenheter med tyngdpunkt inom masspektrometri och kromatografisk separation. Erfarenhet av högupplösande masspektrometrar alternativt erfarenheter från sjukhuslaboratorium är meriterande. Förutom utbildning och kunskap lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Du är serviceinriktad, strukturerad och kvalitetsmedveten, självgående, noggrann och tydlig med god samarbetsförmåga samt har god kunskap i svenska och engelska. Har du drivet och viljan att vara en del av framtidens sjukhus, då kan Akademiska vara rätt för dig.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr Sektionschef Niclas Rollborn 018-611 42 19
Avdelningschef Anna Karin Berggren 018-611 42 39
Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt 018-611 42 72
Facklig kontaktperson Katarina Uisk, Naturvetarna 018-611 37 06

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.