Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Sjuksköterska äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS959/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är en regionövergripande specialistinstans för utredning, diagnostik, behandling och vårdnivåbedömning av äldrepsykiatriska patienter i öppenvård. Patienterna har symtom relaterade till åldrandet samt en psykiatrisk problematik och oftast samtidigt med varierande grad av kognitiv svikt. Dessutom ansvarar öppenvården för utredning, diagnostik och behandling samt vårdnivåbedömning av ett mindre antal  patienter med demenssjukdom som har svåra psykiatriska symtom, som BPSD (Beteende och Psykiska Symtom vid Demens) vilka kräver ett omhändertagande utöver sedvanlig demensvård.

Inom den äldrepsykiatriska vården bedrivs också rehabilitering som innebär åtgärder mot funktionsnedsättningar till följd av en komplicerad psykiatrisk symtombild i samband med åldrande, ofta i kombination med kognitiv svikt och som inte enbart kan påverkas eller hävas av medicinska behandlingsåtgärder. Insatserna sker i patienternas hem, på särskilda boenden, på mottagningar eller på vårdavdelning. Detta innebär även konsultationer, handledning och pedagogiska insatser till vårdgrannar. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog samt administrativ personal.

Till mottagningen kommer man via remiss eller egenanmälan. I arbetet kan det ingå stöd och hjälp till anhöriga i samband med patientens sjukdom/skada och förändrade beteende. Samverkan med kommunen och primärvården är en naturlig del i verksamheten. Mottagningen har också ett utbildningsuppdrag som omfattar studerande inom olika vårdyrken samt fortbildning inom de olika professionerna.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska inom äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet kommer du att arbeta med uppföljning av patientarbetet i regionen. Du kommer tillsammans med kollegor i teamet ansvara för handledning och utbildning till vårdgrannar. I uppdraget ingår ansvar för uppföljning av patienter med lithiumbehandling. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara sjuksköterska på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter

Dina kvalifikationer

Du är en legitimerad sjuksköterska som tycker om att arbeta med människor, meriterande är om du har erfarenhet av kommunal äldrevård

Din kompetens

Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral utan också i ditt orädda och målmedvetna sätt. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team. Körkort är ett krav. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss

Vi erbjuder

En tillsvidaretjänst på heltid, tillträde 3/1-22 eller enligt överenskommelse

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Paul Johansson, 018-611 22 40
Biträdande avdelningschef Emma Modig. 018-611 23 32

Facklig representant för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.