Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Habiliteringen för barn och vuxna i Enköping
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH396/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till oss på Habiliteringen i Enköping

Vi söker dig som är arbetsterapeut och som med engagemang och drivkraft vill vara en del i vårt team och tillsammans med oss utveckla vårt arbete med att skapa möjligheter för människor med funktionsnedsättningar att leva ett bra liv. Vi erbjuder en tjänst på heltid med tillträde efter överenskommelse

Du kommer att arbeta i Habiliteringens enhet i Enköping. Vi har bekväm arbetstid med lediga helger och röda dagar. Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Som arbetsterapeut hos oss ingår du i en tvärprofessionell enhet med en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. I dina arbetsuppgifter ingår att utifrån den enskildes behov analysera, kartlägga/bedöma, behandla och ge råd och stöd för att öka förmåga till aktivitet och delaktighet. Förskriva hjälpmedel/kognitivt stöd, samt skriva olika intyg.  

Som ansvarig arbetsterapeut i enheten kommer du att möta både barn, ungdomar och vuxna, och samtliga funktionsnedsättningsgrupper. En stor och viktig del av arbetet innebär att även ge handledning, utbildning och information till personerna själva, anhöriga och nätverk och att samverka med andra verksamheter inom såväl regionen som kommuner.

Vår verksamhet

Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”  Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom autism, intellektuell funktionsnedsättning och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.

Verksamheten präglas av utveckling och evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egna verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en Forskning- och Utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Enheten i Enköping vänder sig till både barn, ungdomar och vuxna i Enköpings- och Håbos kommun och mot samtliga funktionshindergrupper. Vi består av 23 medarbetare med professionerna socionom, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, logoped, administratör, arbetsterapeut, specialpedagog och enhetschef. Utöver det har vi viss tillgång till dietist, sjuksköterska och läkare. Våra olika kompetenser gör oss mångsidiga och flexibla.

Din kompetens

Vi söker dig som är leg arbetsterapeut. Arbetet förutsätter att du har kunskap om hjälpmedel och kognitivt stöd och det är önskvärt att du har erfarenhet inom handfunktion och olika typer av handortoser. Erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Det ingår en del resor i tjänsten så du behöver ha B-körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra. Du måste kunna arbeta självständigt men även ha en god samarbetsförmåga, då arbetet förutom samarbetet i de tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Annelie Andersson 0171-418422.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.  Vi vill ha din ansökan senast 31 oktober, men vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.