Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Gruppchef till thoraxoperation

Sista ansökningsdag 2021-11-07
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS974/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Thoraxoperation ingår i verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi. Här bedrivs all typ av konventionell hjärt- och thoraxkirurgi, mekaniska understöd för hjärt-lungsviktspatienter samt en framskjuten högteknologisk verksamhet inom arytmikirurgi.

Ditt uppdrag

Som gruppchef på thoraxoperation har du personalansvar för avdelningens operationssjuksköterskor och operationsundersköterskor. Personalansvaret innebär att du bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat som ger förutsättningar för delaktighet och ansvarstagande.

Som en av två gruppchefer ingår du i avdelningens ledningsgrupp och har en viktig roll i operationsavdelningens dagliga styrning. Ni ansvarar tillsammans med avdelningschefen för att driva utvecklings- och förbättringsarbete inom avdelningen, samt för en långsiktig kompetensförsörjning. Ett övergripande utbildningsansvar inom ditt ansvarsområde ingår också i uppdraget. Till ditt stöd för den dagliga styrningen finns en bemanningsassistent och en programansvarig sjuksköterska.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom operationssjukvård och har arbetat några år inom din specialitet, har du arbetat inom thoraxverksamhet är det meriterande. Önskvärt är också att du har tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet av förändringsarbete.

Din kompetens

Som person är du trygg och stabil med stor självinsikt. Du är organiserad och har lätt att prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann och kvalitetsmedveten med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med dina medarbetare. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.

Vi erbjuder

En heltidstjänst med ett chefsförordnande på 2år som gruppchef med tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten innehåller 50% chefsuppdrag och 50% kliniskt arbete i ledningsfunktion. Lön och tillträde enlig överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna-Karin Hammarlund 018-611 16 85
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.