Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Fysioterapeut till kirurgen

Sista ansökningsdag 2021-10-26
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS975/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum arbetar ca 120 fysioterapeuter. Vi arbetar mestadels inom den somatiska vården. Du kommer att ha din grundplacering vid verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum och din kliniska placering inom avdelning medicinsk och onkologisk rehabilitering. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning kommer du att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Vi söker just nu en fysioterapeut inom kärlkirurgi och akut kirurgi (KAVA) på kirurgavdelning 70E på 100 %. Du kommer att vara en del av ett team med fysioterapeuter inom kirurgi, vilket innebär nära kollegialt utbyte och stöd. På kirurgavdelning 70E träffar du patienter som ska eller har genomgått olika kirurgiska ingrepp, exempelvis operation för nedsatt perifer cirkulation, kritisk ischemi, eller carotisstenoser. Inom traumakirurgi inkommer patienter med akuta besvär exempelvis ileus, GI-blödningar och pankreatit.

Att vara fysioterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team interprofessionellt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten där fysioterapeuter utbyter kunskap och erfarenheter.

Ditt uppdrag

Som fysioterapeut på kirurgavdelning 70E träffar du patienter inför och efter operation, där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att postoperativ mobilisering och andningsvård. Utifrån patientens nuvarande funktionsnivå gör du en planering med syfte att främja fysisk aktivitet och träning på avdelningen och även inför hemgång. Du bör därmed ha goda kunskaper inom mobilisering, fysiologi och respiration samt kunna motivera patienten till detta eller ett stort intresse för att utveckla den kompetensen. Vårdtiden är oftast kort så du ska ha förmåga att kunna prioritera och disponera din arbetstid. I klinik arbetar du självständigt och du lägger upp din tid efter patienternas behov, vilket kan variera dag för dag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast med erfarenhet av och/eller intresse för kliniskt arbete inom kirurgi samt har intresse för att utveckla verksamheten inom dessa områden tillsammans med övriga kollegor i teamet. Även du som är nyare i din roll är välkommen att söka, då vi anpassar introduktionen efter behov.

Det är meriterande om du har arbetat med motivering av fysisk aktivitet samt erfarenhet inom respirationsfysiologi och postoperativ andningsproblematik

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt. Som person är du trygg, stabil och öppen. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidare anställning på 100% med tillträde efter överenskommelse. Du får fri tillgång till träning på Friskhuset, där vi samlat allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram och ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. Som fysioterapeut hos oss ingår i ett yrkesnätverk på sjukhuset och har möjligheter till vidareutveckling både internt och externt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nicola Ingvast 018- 611 43 73
Gruppchef Andrea Lundkvist 018-617 37 33
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.