Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Enhetschef Smittskydd

Sista ansökningsdag 2021-10-26
Arbetsplats Regionkontoret
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK75/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna, så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen, samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Regionkontoret stödjer den politiska ledningen, så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås till nytta för invånare och patienter.

Ditt uppdrag

Som enhetschef för Smittskyddsenheten tillhör du Hälso- och sjukvårdsavdelningen. Du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för elva medarbetare och i dessa ingår  även STRAMA-gruppen. Dessa medarbetare är lokaliserade på Akademiska sjukhuset medan resten av arbetsgruppen sitter i fina lokaler på Dag Hammarskjölds väg. Smittskyddsenheten agerar utifrån ett myndighetsuppdrag med smittskyddslagen som grund med bl a epidemiologisk övervakning och utbrottshantering. Du kommer att arbeta mot myndigheter, kommuner och andra samarbetsorgan och du och din enhet är en viktig aktör för att driva primärpreventivt arbete i regionen förskolor, beakta barns bästa och verka för att den friska befolkningen håller sig friska.

Enhetschefen ingår i avdelningen ledningsgrupp, underställd Hälso- och sjukvårdsdirektören och har fem enhetschefer som närmaste kollegor.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig, vitsordad erfarenhet av att vara chef för en mångfacetterad grupp med ett utmanande uppdrag. Du har lett större och mindre grupper och du är van att situationsanpassa ditt ledarskap utifrån dina medarbetare och det uppdrag ni har. Du ska ha vårdrelaterad akademisk examen och det är meriterande om du har erfarenhet av smittskyddsarbete på både regional och nationell nivå. Det är positivt, men inte nödvändigt, med erfarenhet från att verka i en politiskt styrd organisation

Din kompetens

För att lyckas i den här rollen är det viktigt att ha en helhetssyn och ett utvecklingsfokus kring smittskyddsfrågor och du ska vara mycket bra på att verka i olika typer av regionala och nationella forum och nätverk, för att kunna leda Region Uppsalas smittskyddsarbete proaktivt, effektivt och med gott resultat. Du kan utifrån din specialistkunskap inom området se vad verksamheten behöver och har förmåga att sätta i gång aktiviteter och uppnå goda resultat. 

Som ledare motiverar du och skapar engagemang och delaktighet. Du planerar, prioriterar och organiserar arbetet för att effektivt nå gemensamma mål. Du har även förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förmåga att leda dina medarbetare där de befinner sig och lockar fram det bästa ur varje enskild person.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Inom Region Uppsala har alla chefer och ledare en viktig roll, genom dig som chef kan medarbetare växa och bidra till ännu bättre service för medborgarna. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi flera ledarutbildningar i kombination med andra verktyg för våra ledare.

Tjänsten är tillsvidare, på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. 

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler, mikael.kohler@regionuppsala.se, 018-611 43 74
Informationsläkare Strama Uppsala län, Ove Andersson, ove.andersson@regionuppsala.se, 018-611 19 02
Facklig företrädare för SACO, Knut Bodin, 018-611 73 07
Facklig företrädare för Vision, Christianne Simson, 018-611 32 51

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala.