Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Undersköterska till klinisk kemi och farmakologi

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS989/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet Akademiska laboratoriet. Vi har verksamhet på Akademiska sjukhuset i Uppsala och på Lasarettet i Enköping och utför diagnostik dygnet runt. Klinisk kemi och farmakologi analyserar olika kroppsvätskor, till exempel blod och urin, för att påvisa sjukliga förändringar i kroppens olika organ. Analyserna är snabba och kvalitetssäkrade i syfte att effektivisera sjukvårdens processer samt att stödja forskning och utveckling. Klinisk kemi och farmakologi utför även provtagning under kontorstid vid två ställen på Akademiska sjukhuset samt vid laboratoriet vid Lasarettet i Enköping.
Inom KKF arbetar ca 140 medarbetare och vi söker nu en undersköterska till vår provtagning och provmottagning.

Ditt uppdrag

Som undersköterska hos oss kommer du att arbeta på provmottagningen samt ev. inom patientverksamheten med provtagning.

KKF tar emot ca 6500 provrör per vardagsdygn och de huvudsakliga arbetsuppgifterna på provmottagningen består av mottagning och uppackning av provlådor, rörpost samt hantering av prov såsom centrifugering, märkning, provskickning och avhällning. Alla arbetsuppgifter kräver att man arbetar i vårt laboratorieinformationssystem FlexLab Kemi samt även till viss del i patientjournalen Cosmic. Det ingår också att lära sig hantera instrument för provfördelning samt att ladda och hantera prover i vår automationsbana. Alla arbetsmoment kräver förståelse och kunskap kring preanalys, tex hur prover påverkas av transport, temperatur, hållbarhet efter provtagningstid, felkällor vid provtagning mm.
I patientverksamheten utförs venös och kapillär provtagning på patienter från öppen och sluten vård, utomlänspatienter samt privata vårdgivare. Även vissa urinprover kan lämnas där. Vi tar prover på i snitt 700 patienter på en vecka.  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Vi ställer som krav att du har erfarenhet av laborativt arbete, gärna inom området Klinisk kemi samt provtagningserfarenhet.
Du bör vara flexibel samt ha god förmåga att hantera stressiga situationer och olika typer av människor.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlighet lämplighet. Du är strukturerad och noggrann och organiserar ditt arbete väl. Egenskaper du bör ha är god förmåga att samarbeta och hög servicekänsla.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till vardagar, helger och eventuellt kvällar. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Veronica Persson, 018-611 42 29
Facklig kontaktperson, Kommunal, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval- och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.