Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Biomedicinsk analytiker med inriktning mot PNA

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS990/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi analyserar olika kroppsvätskor, till exempel blod och urin, för att påvisa sjukliga förändringar i kroppens olika organ. Analyserna är snabba och kvalitetssäkrade i syfte att effektivisera sjukvårdens processer samt att stödja forskning och utveckling. Klinisk kemi och farmakologi utför även provtagning under kontorstid vid två ställen på Akademiska sjukhuset samt vid laboratoriet vid Lasarettet i Enköping. I vår patientnära verksamhet PNA ansvarar vi för kvalitetsledning och utbildning för Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping, privata specialister och i primärvården inom Region Uppsala.

Ditt uppdrag

Att vara biomedicinsk analytiker på Akademiska sjukhuset är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. Du får arbeta på ett universitetssjukhus med fokus på patienten men även på forskning och utbildning. Dessutom strävar vi alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap. På sektionen för Klinisk kemi och farmakologi kommer du att arbeta i en högteknologisk miljö, där du har en betydelsefull roll inom diagnostik, utbildning, information och kvalitetssäkring.

Som Biomedicinsk analytiker med inriktning mot PNA (patientnära analyser) kommer du att

  • Ingå i PNAs förvaltningsorganisation
  • Medverka inom PNA supportverksamhet
  • Utbilda vårdpersonal
  • Följa upp kvalitetssäkring av PNA-instrumenten

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser. Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Du är ödmjuk, bra på att samarbeta och du delar gärna med dig av dina kunskaper. Du bör ha god förmåga att hantera stressiga situationer, kunna arbeta självständigt, vara strukturerad, noggrann, pedagogisk och driven i ditt arbete.
Det är meriterande om du har arbetat med PNA-analyser tidigare, har kunskaper i FlexLabKemi, Cosmic och Centuri samt har arbetat i enlighet med kvalitetsledningssystem.

Körkort för bil är ett krav.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Veronica Persson, tel. 018-611 42 29
Processansvarig Kicki Palmberg, tel. 018-611 97 35
Facklig representant Naturvetarna Katarina Uisk, tel 018-611 4205                                                                

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.