Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

BMA-tjänst på Stamcellslab - för dig som vill göra skillnad

Sista ansökningsdag 2021-10-28
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS996/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Stamcellslab är en viktig del i utvecklingen av nya behandlingsmetoder och därför befinner vi oss i en expansiv fas och behöver förstärkning med två medarbetare.
Cellulär immunologi är en del av Klinisk immunologi på Akademiska Laboratoriet. Vi arbetar för patienter som behöver transplantationer av organ eller stamceller. Våra patienter har svåra sjukdomar som exempelvis cancer, diabetes och njursjukdomar. Vi tar bland annat hand om stamcellskördar, isolerar langerhanska ö-celler, samt gör vävnadstypningar inför organtransplantationer. På stamcellslab är mycket av arbetet ett hantverk och det sker till stor del i renrum. Nedfrysta stamceller förvaras i kvävekärl i väntan på transplantation. Då renrummet och kvävetankarna är en del av våra arbetsredskap har vi även ansvar för kvalitetskontroller, övervakning och underhåll av dem. Stamcellspatienter och flödesprover kommer från hela Mellansverige så ett nära samarbete med avdelningar på sjukhuset och regionen är vår vardag.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter som biomedicinsk analytiker hos oss kan bestå i att:

  • Ta hand om och frysa ner stamceller i renrum
  • Hjälpa till vid transplantation av stamceller till patient
  • Analysera prover med flödescytometri
  • Rena fram celler till någon av de kliniska studier vi deltar i
  • Få egna specialprojekt, allt från partikelmätning i renrum, beställningar och valideringar till dokumenthantering

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är:
- Legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser.
- Talar och skriver svenska flytande.

Vi ser det som meriterande om du också:
- Har vana från att arbeta med celler i steril miljö.
- Har vana av att arbeta i renrum.
- Har erfarenhet av flödescytometri

Din kompetens

Utöver ovanstående kvalifikationer så lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi vill att du är driftig, prestigelös och bra på att samarbeta. Hos oss är det extra viktigt att du är noggrann och ansvarstagande eftersom vårt arbetsmaterial ska transplanteras till patient.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Lena Wehlin, 018-611 36 34
Processansvarig BMA Ewa C Jansson, 018-611 41 83
Fackliga kontaktpersoner
Hillevi Henryson, Naturvetarna, 018-611 41 88
Emelie Granath, Vårdförbundet, 018-611 41 88

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.