Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Klinisk apotekare

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Akademisk primärvårdscentrum Utveckling
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH401/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta som klinisk apotekare inom primärvård?

Välkommen att söka en tidsbegränsad heltidsanställning som klinisk apotekare under ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast januari 2022.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. Vi har som en del av din individuella handlingsplan fokus på kompetensutveckling.

Nära Vård och Hälsa (NVH) är den förvaltning inom Region Uppsala som ansvarar för ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård och specialiserad habilitering. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Många av våra patienter har flera kroniska sjukdomar och därmed oftast många olika läkemedel.

Vi är en grupp kliniska farmaceuter inom NVH som arbetar för att främja en god läkemedelsanvändning och minska risker i samband med läkemedelsanvändning. Detta gör vi exempelvis genom läkemedelsgenomgångar och en nära samverkan med förskrivande professioner. I vårt uppdrag samarbetar vi även med respektive kommun kring vården av personer med hemsjukvård och som bor på särskilda boenden. Vi arbetar i nära samarbete med övriga farmaceuter i Region Uppsala.

För att stärka vårt team söker vi nu en klinisk apotekare som vill vara med och tillsammans med oss utveckla vårt arbetssätt gällande läkemedelsanvändning.

Ditt uppdrag

Din roll kommer vara särskilt knuten till två vårdcentraler/verksamheter mellan vilka du kommer att dela din tid, samt ingå i den kliniska farmacins primärvårdsövergripande arbete.

Du kommer bland annat att arbeta med att;

  • verka som stöd för att ge läkare bästa möjliga beslutsunderlag vid både enkla och fördjupade läkemedelsgenomgångar för patienter i ordinärt boende som själva sköter sina läkemedel, patienter i ordinärt boende inskrivna i hemsjukvården och för patienter på de särskilda boenden vårdcentralen ansvarar för
  • uppföljning av kronisk och nyinsatt behandling, verka för ökad följsamhet alternativt utsättning av läkemedel som ej givit effekt
  • medverka i vårdenhetens processer, t ex receptförnyelse, initiering av dosdispensering
  • vara rådgivare i läkemedelsfrågor till vårdenhetens olika yrkeskategorier samt patienter
  • utveckla och hitta strategier till förbättring inom området patient – läkemedel tillsammans med övrig sjukvårdspersonal på vårdenheten
Det kan också bli aktuellt att hålla utbildningar kring läkemedel internt och externt samt att medverka i olika utvecklingsprojekt. Vi söker dig som vill vara med att tillsammans med oss bidra till en förbättrad primärvård för våra medborgare i regionen. Vi erbjuder ett spännande arbete i en positiv och kreativ arbetsmiljö.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad apotekare och har läst kursen Klinikorienterad farmaci 7,5 hp. Magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande. Du har erfarenhet av kliniskt arbete inom sjukvården i din yrkesroll, antingen inom slutenvård eller primärvård. Du är noggrann, ansvarstagande, strukturerad och har lätt för att samarbeta. För att du ska lyckas i uppdraget krävs det att du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra professioner och att du stimuleras av multidisciplinära arbetssätt samt att du är intresserad av att utveckla denna verksamhet ytterligare tillsammans med oss.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera. Som person är du självgående och initiativtagande. Du är kvalitetsmedveten och vill se konkreta resultat av ditt arbete. Du är analytisk och strukturerad samt har förmåga att prioritera och samtidigt se helheten. Du är drivande, har ett pedagogiskt förhållningssätt och är resultatorienterad. Du har förmåga att slutföra arbetsuppgifter och ta ansvar för att arbetet blir färdigt inom givna ramar. Du fungerar väl såväl i grupp som med självständiga arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.

Vår verksamhet

Klinisk farmaci inom NVH är organisatoriskt placerat under Akademiskt primärvårdcentrum (APC) Utveckling inom förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. APC Utveckling ingår tillsammans med APC Utbildning, APC Forskning, Forskning Funktionshinder, Hälsoäventyret samt FoU Socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård i förvaltningens enhet för Forskning, Utveckling och Utbildning (FoUU). APC Utvecklings uppdrag är att stödja den samlade primärvården för att nå fastställda mål. Vi är förvaltningens stöd i primärvårdsgemensamma utvecklingssatsningar, projektarbeten och i specifika utredningsuppdrag. Kliniska processer utgör tillsammans med andra processer grunden för att utveckla verksamheten med syfte att skapa god vårdkvalitet. Du kommer att ingå i en stor, multiprofessionell verksamhet med kunniga kollegor.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss, våra arbetsuppgifter och uppdrag är du välkommen att kontakta strateg Anna Ekman, e-post anna.ekman@regionuppsala.se, tel. 070-611 21 64 eller, verksamhetschef för APC Utveckling Hanna Fagerlind, e-post hanna.fagerlind@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 31 oktober. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.