Sjuksköterska till teamet på hematologen!

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS773/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Förra året flyttade hematologavdelningen till helt nya lokaler och nu fortsätter vi med att utveckla våra arbetssätt och teamet. Vi vill ha med dig i vårt team på vår resa där vi ger patienterna avancerad sjukvård.

Hos oss får du möjlighet att bidra till att bygga upp och utveckla verksamheten i de nya lokalerna. Här bedriver vi slutenvård i nära samarbete med vår öppenvård på hematologmottagningen. Vi vårdar patienter med sjukdomar som rör blodet och benmärgen. Exempel på hematologiska sjukdomar är akut och kronisk leukemi, myelom, lymfom, polycytemia vera och myelodysplastiskt syndrom. En av våra specialiteter är stamcellstransplantationer och vi är ackrediterade för allogena transplantationer vilket innebär att vi har fått en europeisk kvalitetsstämpel som vi är mycket stolta över. Avdelningen har i dag 18 vårdplatser vilka är fördelade på tre team.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på avdelningen arbetar du i team med läkare och undersköterska. Vården är till stor del planerad, men med inslag av akuta vårdåtgärder. Inom omvårdnaden är nutrition, smärtlindring och bemötandet centrala delar. Hantering av centrala infarter och intravenösa läkemedel är också en stor del av sjuksköterskearbetet på hematologen. Ackrediteringen har inneburit att vi har PM och checklistor på allt som görs på avdelningen vilket underlättar mycket i det dagliga arbetet och särskilt när man kommer som ny.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet av sjuksköterskeyrket. Erfarenhet av hematologi är meriterande men ej ett krav.

Din kompetens

Personlig mognad - Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. 
Självgående - Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt.   Flexibel - Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.   Stabil - Du är lugn och kontrollerad under stress eller i pressade situationer och fokuserar på rätt saker. Kvalitetsmedveten - Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard.   Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.  Lojal - Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med av verksamheten fattade beslut, mål och riktlinjer. 

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning med arbetstid förlagd till dag/kväll samt natt. Tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du bland annat: 
• En omfattande introduktion på 5 veckor
• Hög sjukskötersketäthet 
• Önskeschema
• Regelbundna läkarföreläsningar i sjukdomslära och behandling
• Möjlighet att delta i cancervårdsakademin, ett 4 årigt kompetensutvecklingsprogram inom cancervård
• En spännande vård i ständig utveckling, där forskning är en viktig del. 
• Ett varierande och stimulerande arbete där du hinner lära känna dina patienter samtidigt som du ger avancerad omvårdnad och läkemedelsbehandlingar.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Andreas Mattsson 018-611 54 74
Gruppchef Carin Holmqvist 018-611 22 69
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.