Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Legitimerad biomedicinsk analytiker till klinisk genetik

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1004/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns på Rudbecklaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. För närvarande arbetar cirka 70 personer vid kliniken med sjukvård. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189:2012. Vi söker nu en legitimerad biomedicinsk analytiker/eller motsvarande kompetens inom laboratorievetenskap till vår verksamhet.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta på den molekylärbiologiska enheten på Klinisk genetik. Enheten analyserar patient- och forskningsprover med hjälp av molekylärbiologiska metoder. Du får både arbeta kliniskt och med utveckling. Utvecklingsarbete sker inom NGS-analyser med fokus på validering och implementering av helgenomsekvensering. Som biomedicinsk analytiker ansvarar du även för att upprätthålla och utveckla vårt kvalitetssystem. Arbetet sker i nära samarbete med genetiker och läkare samt Genomic Medicin Sweden, GMS. Klinisk genetik strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/eller motsvarande kompetens inom laboratorievetenskap och erfarenhet av molekylärbiologiska metoder inom ackrediterad miljö är meriterande. Arbetsuppgifterna kräver stor noggrannhet, mycket god datorvana och intresse för laboratorieinstrument och teknisk utrustning. Goda språkkunskaper båda muntligt och skriftligt i svenska är ett krav. Meriterande är erfarenhet av helgenomsekvensering.

Din kompetens

Förutom utbildning och kunskap värderar vi personliga egenskaper som noggrannhet, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Dessutom har du förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att snabbt komma in i arbetet.

Vi erbjuder

Heltid, tillsvidareanställning. Ev. kan provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Rita Borgmästars, sektionschef klinisk genetik, 018-611 10 19
Lila Shokohideh, avdelningschef klinisk genetik, 018-611 59 81

Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill att du i din ansökan skickar ditt CV med personligt brev på svenska samt bifogar din yrkeslegitimation och eventuella övriga bilagor. Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.