Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Laboratorieingenjör

Sista ansökningsdag 2021-11-07
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1006/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av Akademiska laboratoriet. Vi är en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning. Inom KKF arbetar idag ca 140 medarbetare, varav ca 10 ingenjörer och vi utför cirka 8 miljoner analyser per år. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189. KKF har även ett laboratorium på lasarett i Enköping.

Ditt uppdrag

Inom klinisk kemi och farmakologi kommer du att ha en inriktning mot dygnet runt verksamheten, automationssystem, kemi- och immunkemiska metoder samt hematologi. Du kommer också vara med och vidareutveckla mellanmjukvaran Infinity och labdatasystemet FlexLab Kemi. Dina arbetsuppgifter kan bestå av följande:

  • utveckla, utvärdera och implementera analysmetoder
  • upphandling och inkörning av instrument
  • konfigurera, testa och felsöka IT-arkitektur där många mjukvaror är involverade
  • medverka vid felsökning och tillsyn av metoder och apparatur
  • parametersättning av laboratorieinformationssystem (FlexLab)
  • uppföljning av kvalitetssäkringssystem
  • delta i förbättrings- och utvecklingsarbeten/projekt
  • delta vid upplärning och utbildning av medarbetare och studenter

Dina kvalifikationer

Vi söker en laboratorieingenjör, kemist, biomedicinare eller motsvarande som har en godkänd relevant utbildning på högskolenivå eller högre. Du behöver ha goda kunskaper kring spektrofotometri, elektrokemiluminiscens samt hematologi. Det är starkt meriterande om du har erfarenheter dygnet runt verksamhet. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt goda IT-kunskaper. Det är starkt meriterande med erfarenhet från ackrediterat sjukhuslaboratorium samt vana att hantera automationssystem och instrument för kemi-immunokemi samt hematologi. Det är meriterande med goda kunskaper inom mjukvaror inom laboratoriemedicin och laboratorieinformationssystem.

Som person är du noggrann och strukturerad samt har ett trevligt bemötande och god samarbetsförmåga med förmåga att arbeta i projekt med andra yrkeskategorier på ett sjukhuslaboratorium. Du har en positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt till förändringar. Att ta egna initiativ och vara nytänkande är en naturlig del av din personlighet, likaväl som en tydlig kommunikation och en förmåga att fatta egna beslut. Vi söker dig som trivs med ett högt tempo och som kan arbeta mot långsiktiga mål men samtidigt ha en beredskap för att lösa akuta problem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig! 

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning 100%, på klinisk kemi och farmakologi, Akademiska sjukhuset. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet utförs i regel under kontorstid. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden. Din ansökan vill vi ha senast den 7:e november 2021.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande sektionschef Niclas Rollborn, 018-611 42 19
Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt, 018-611 42 72
Facklig representant för Sveriges ingenjörer Anders Edström, 018-611 10 17

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.