Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Biomedicinsk analytiker till cellulärimmunologen

Sista ansökningsdag 2021-11-02
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1014/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Cellulär immunologi är en del av klinisk immunologi och transfusionsmedicin på Akademiska sjukhuset. Vi har en spännande verksamhet som håller till på Rudbecklaboratoriet och vi har därmed ett nära samarbete med Uppsala universitet. Vi är en ackrediterad verksamhet som arbetar för patienter i behov av transplantationer av organ eller celler. Våra patienter har svåra sjukdomar som bla cancer, typ 1 diabetes och njursjukdomar. Vår verksamhet är dessutom en bred resurs för den kliniska forskningen både regionalt, i Sverige och internationellt. Vi är stolta att vårt arbete bidrar till förbättrad hälsa hos människor över hela världen och arbetar dagligen för att fortsätta att utveckla medicinsk kunskap och behandling. Vi behöver nu förstärkning till vårt ö-cellslab.

Ditt uppdrag

På ö-cellslab erbjuder vi spännande arbetsuppgifter i en stimulerande miljö och söker dig som är nyfiken och har lätt för att lära. Du kommer att arbeta med framtagande av insulinproducerande celler från humana bukspottkörtlar för klinisk transplantation till svårt sjuka patienter som lider av typ 1 diabetes.
Ö-cellslaboratoriet är ett litet laboratorium så du kommer behövas i hela processen. Som biomedicinsk analytiker hos oss får du bland annat:
- Utveckla och driva ett laboratorium i renrumsmiljö
- Dissekera bukspottkörtlar och rena fram de insulinproducerande ö-cellerna
- Analysera kvaliteten på ö-cellerna
- Förbereda och delta på kliniska ö-cellstransplantationer
Kärnan i ditt arbete kommer vara att hjälpa sjuka patienter att slippa svårbehandlad diabetessjukdom.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är:
- legitimerad biomedicinsk analytiker eller har annan relevant utbildning och god labvana.
- flytande i svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du också:
- Har vana från att arbeta med humana celler i steril miljö
- Har vana av att arbeta i renrum.
- Har arbetat i enlighet med kvalitetsledningssystem.
- Trivs med hantverksmässigt labbande.

Din kompetens

Utöver ovanstående kvalifikationer så lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi önskar att du har ett brinnande engagemang för patientsäkerhet och för att hjälpa sjuka patienter. Vi vill att du är lugn och stabil och kan agera på ett sätt som skapar förtroende. Du behöver också gilla att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Hos oss är det extra viktigt att du är noggrann och ansvarstagande eftersom vårt arbetsmaterial ofta ska transplanteras till patient.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Lena Wehlin, tel. 018-611 36 34
Processansvarig ö-lab Oskar Skog, tel. 070-208 94 96

Fackliga kontaktpersoner
Hillevi Henryson, Naturvetarna, tel.  018-611 41 88 
Emelie Granath, Vårdförbundet nås via växel 018-611 41 88

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.