Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Personal sökes för att avlasta barnsjukhuset under RS-epidemin

Sista ansökningsdag 2021-10-27
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1017/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Just nu pågår en RS-epidemi bland barn i Uppsala län. Akutmottagningen för barn och ungdom på Akademiska barnsjukhuset har haft ett dubbelt så stort patientinflöde som normalt och söker därför extrapersonal.


- Belastningen på akutmottagningen för barn och ungdom har varit extremt hård de senaste veckorna. Det handlar om ett inflöde av cirka 110–120 barn per dag, dubbelt så många som normalt, säger Klas Ekström, verksamhetschef för Akademiska barnsjukhuset.

På grund av det ökade inflödet RS-patienter söker Akademiska barnsjukhuset extrapersonal.

Din kompetens

Barnsjukhuset behöver just nu grundutbildade sjuksköterskor, gärna med kompetens/tidigare erfarenhet av barnsjukvård eller studerande på barnspecialistutbildningen, som kan arbeta i dygnet runt-verksamhet. Det finns också behov av intensivvårdskompetens för denna patientgrupp. 
       
I denna förfrågan riktar vi oss endast till dig som är sjuksköterskeutbildad. Om du är intresserad, registrerar du din intresseanmälan via länken nedan!

Beskriv din erfarenhet inom yrket och berätta hur du skulle kunna arbeta under RS-epidemin. Lämna gärna kontaktuppgifter till referens. 

Obs! Om du redan är anställd på Akademiska sjukhuset och har möjlighet att tillfälligt hjälpa till på barnsjukhuset ber vi dig anmäla ditt intresse på vår interna annons som du hittar på vårt intranät -> Lediga tjänster | Region Uppsala.

Kontaktperson vid eventuella frågor

Avdelningschef Kristina Lundberg, 018-611 13 95,
e-post: kristina.lundberg@akademiska.se 

Om du har problem att fylla i formuläret kontakta rekrytering@akademiska.se

Tack för din hjälp!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset