Timanställda undersköterskor till psykiatriavdelning 3B

Sista ansökningsdag 2022-02-27
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS575/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet psykiatri bedriver högspecialiserad vård för personer med svåra psykiska sjukdomar. Psykiatriavdelning 3B är en heldygnsvårdavdelning med 15 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med huvudsakligen affektiva sjukdomar, främst bipolära syndrom, ångestsyndrom och svårare depressioner men även psykiatriska sjukdomar relaterade till åldrandet. 

Inläggningar sker antingen via psykiatriska akutmottagningen eller via öppenvården.  

Ditt uppdrag

Att vara anställd på avdelning 3B är ett spännande arbete där du möter många människor i olika situationer. Du ingår i ett team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du också kommer att arbeta självständigt. I teamen ingår läkare, undersköterskor, skötare och sjuksköterskor. Patienter kommer till oss både akut och planerat och arbetstempot kan periodvis vara högt. 

Som undersköterska arbetar du med basalt omvårdnadsarbete nära patienten. Du utför medicintekniska uppgifter såsom venprovtagningar, blodtryckskontroll och sårvård. Du vårdar patienter med stor variation av vårdbehov tillsammans med övriga undersköterskor, skötare, sjuksköterskor och läkare. Arbetsplatsen är stimulerande och erbjuder en blandning av somatisk och psykiatrisk vård. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska gärna med erfarenhet av psykiatrisk vård och akutsjukvård. Även läkar- och sjuksköterskestudenter under pågående utbildning är välkomna att söka. Pågående sjuksköterskestudier ses som en merit. Du behärskar grundläggande medicintekniska moment på undersköterskenivå såsom venösa provtagningar, sårvård och kateterisering.

Du har ett genuint intresse för den psykiatriska omvårdnaden. Vid tillsättningen tar vi stor hänsyn till din personliga lämplighet. Vi förväntar oss att du alltid har patienten i centrum och bemöter vårdtagare, närstående och kollegor respektfullt och har förmåga att kommunicera och att kunna anpassa kommunikation utifrån de olika behov du möter. Som person är du positiv, engagerad och noggrann. Du är flexibel, tar ansvar och bidrar till en god patientsäkerhet och en bra arbetsmiljö. Du är orädd och nyfiken och har en vilja och ett driv att lära dig nya saker. Åtar du dig en arbetsuppgift ser du alltid till att slutföra den.

Vi erbjuder

En timanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Helena Ernstdotter Fors 018–6118982 helena.fors@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Anna Wallin 018–6112335 anna.wallin@akademiska.se

Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018–6110000

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.