Traineeprogram för sjuksköterskor – välkommen till neuro!

Sista ansökningsdag 2022-04-14
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1057/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Traineeprogram, utbildning och hospitering

Traineeprogrammet pågår ca 1 ½ år och vänder sig till dig som är legitimerad sjuksköterska, som vill satsa på din professionella utveckling och som aktivt vill delta i utvecklingen av vården.

Traineeprogrammet startar med en introduktion på våra fyra avdelningar. Avdelningarna som ingår i traineeprogrammet är strokeavdelning 85B, neurokirurgiskvårdavdelning 85E, neuroavdelning 85D och neurokirurgins intermediärvårdsavdelning 85 H. Under introduktionen är du en månad på varje avdelning. Därefter väljer du tillsammans med verksamheten den avdelning du önskar fortsätta din anställning på.

Under programmet är 20 % av arbetstiden (exklusive semesterperioden) avsatt för hospitering och kompetensutveckling med inriktning på att ge fördjupade färdigheter inom akutsjukvård och specifik omvårdnad inom neurosjukvård.

Är du nyexaminerad sjuksköterska ingår du i Akademiskas kliniska utvecklings år, KUÅ. Där varvas olika föreläsningar med kliniska färdighetsträningar med syfte att få en bra och trygg start i ditt nya arbete. Därefter kommer du kommer att få gå baskursen i neurosjukvård.

Är du en sjuksköterska som jobbat längre än ett år kommer du att utföra ett utvecklingsarbete på din valda avdelning samt läsa baskursen i neurosjukvård med våra andra sökande från verksamhetsområdet och regionen.

I traineeprogrammet ingår även hospitering på verksamhetsområdets avdelningar, mottagningar och operationsavdelning.

Dina kvalifikationer

Är du en nyfiken, vetgirig och driven legitimerad sjuksköterska? Gillar du att utmanas och lära dig mer? Då ser vi gärna att du blir en i gänget på neuro. Vi öppnar dörren till en djupdykning i neurokirurgins och neurologins omväxlande värld! Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En tillsvidare anställning på heltid inom verksamhetsområdet. Placering på en av våra enheter efter introduktionsperioden. Kompetensutveckling och hospitering med avsatt tid på 20% av arbetstiden (med uppehåll under semesterperioden). Yrkesmässig handledning – gruppvis och med individuell mentor.
 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Programansvarig Cecilia Merendino, 070-352 50 71, e-post: cecilia.merendino@akademiska.se
 
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar och anställer fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.