Ledningsläkare

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Akutmottagningen. Verksamhetsområde Akutvård
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE111/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde akutvård består av lasarettets akutmottagning. Vår akutmottagning har med sina cirka 22 000 besök/år en central roll i verksamheten på lasarettet. Akutmottagningen är tillgänglig dygnet runt för akutbesök och är lasarettets centrum för katastrofberedskap. VI har två jourlinjer, medicin och kirurgi/ortopedi. Vi tar emot patienter i alla åldrar med olika diagnoser, varav många av dem är barn. Vi har ett gott och nära samarbete med övriga aktörer inom regionen.

Då vår nuvarande ledningsläkare kommer att flytta från regionen nästa år, söker vi dig som vill arbeta som ledningsläkare hos oss på akutmottagningen.

Ditt uppdrag

Som ledningsläkare innehar du en klinisk roll och har ett övergripande ledningsansvar för patientflödet på akutmottagningen tillsammans med läkare och ledningsansvarig sjuksköterska. Du handleder och stödjer primärjourer på både kirurgi och medicin i den omfattning arbetsbelastningen tillåter. Som ledningsläkare handleder du ST-läkare i akutsjukvård och är konsult och stöd för ledningsansvarig sjuksköterska där du bland annat bistår i beslut om hänvisningar. Du bidrar till en smidig och kort vårdprocess för patienterna och hjälper till med handläggning av patienter om flödet tillåter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med specialistläkarkompetens med bred erfarenhet av arbete på akutmottagning. Specialistkompetens i akutsjukvård och handledarutbildning ser vi som meriterande.

Din kompetens

Du är tydlig, kommunikativ och har ett strukturerat arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att skapa engagemang och delaktighet. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Viss jourtjänstgöring ingår. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Om du saknar handledarutbildning så kommer vi erbjuda dig det!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:
Verksamhetschef Maria Lindqvist 076–7249894
Medicinskt Ledningsansvarig Läkare, Arturo Centurion 072–147 77 76
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Bifoga gärna läkarlegitimation i din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.