4A psykiatriavdelning söker receptarie

Sista ansökningsdag 2021-12-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1090/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På psykiatriavdelning 4A bedrivs heldygnsvård för patienter över 18 år.  
Avdelning 4A har 11 platser och är inriktad mot patienter med affektiva diagnoser och en beroendeproblematik. Fem av dessa platser är speciellt inriktade mot patienter diagnosticerade med en komplicerad smärtproblematik, där har vi ett nära samarbete med Smärtcentrums specialistläkare för utredning och behandling. Denna verksamhet är unik för Uppsala och vi tar emot patienter från hela landet. 

På avdelning 4A arbetar det läkare, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare och en kurator. Verksamheten tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkanten där forskning och utveckling av vården är prioriterat. Vi arbetar ständigt med att förbättra patientvården och är måna om att anhöriga får en aktiv roll i patienternas tillfrisknande samt ett stöd. Vi erbjuder regelbunden handledning till all personal. 

Avdelningen erbjuder en god struktur i det dagliga arbetet. I det patientnära arbetet erbjuds patienterna omvårdnadssamtal, kris och må och bra-planer samt möjligheten för patienten att strukturer upp sina dagar genom ett aktivitetsschema. Möjlighet till gym och promenad erbjuds till alla inneliggande patienter.  

Vi söker nu en farmaceut till teamet, som vill vara med och vidareutveckla verksamheten. Tanken är att införa och utvärdera en ny tjänst där du bidrar med din kompetens inom slutstegen i läkemedelshantering, närmast patienten. Det övergripande syftet är att uppnå en säker, rationell och kostnadseffektiv läkemedelsprocess.  

Ditt uppdrag

En huvudsaklig arbetsuppgift kommer att vara iordningställande och utlämnande av perorala läkemedel till patienter på avdelningen. I just denna del av läkemedelsprocessen ser vi att den farmaceutiska kompetensen kan ge en kvalitetsökning i fråga om patientinformation och rimlighetsbedömning. Du kommer i och med arbetsuppgifterna att komma i kontakt med olika patientgrupper med skilda behov. Det är därför av värde att du som person är empatisk, har god förmåga att ge anpassad information och att samarbeta med övriga teamet kring patienten. Eftersom tjänsten är helt ny finns utrymme för dig som tillträder att utveckla arbetssättet. Vi ser därför gärna att du som söker har erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller patientnära arbetsuppgifter.

Tilltänka arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Iordningställa och dela ut stående ordinationer av perorala läkemedel. 
  • Fylla på läkemedelsvagnen till nästkommande dag.
  • Förbereda och dela ut läkemedel som skall skickas med vid utskrivning.
  • Information och kunskapsstöd till övrig personal på avdelningen. Bland annat kan introduktion för ny personal ingå. 
  • Stötta och avlasta i läkemedelshanteringen.
  • Stort ansvar för löpande utformning samt utvärdering av den nya tjänsten.

Dina kvalifikationer

Receptarieexamen (farm. kandidat). Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på vårdavdelning, sjukhusapotek eller har arbetat med läkemedelsförsörjning. Erfarenhet från arbete inom psykiatri är meriterande. Vana av att arbeta i Agresso samt journalsystemet Cosmic är meriterande. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och att du är van att arbeta i Office-paketet.

Din kompetens

Du behöver ha en god förmåga att arbeta självständigt med eget driv att utveckla tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en projektanställning på ett år. Anställningen omfattar tjänstgöring dagtid, måndag-fredag på avdelningen. Inför tillsättning tas utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf Avdelningschef 4A, Robert Bosnjak, 018- 617 01 78 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.