Registrator

Sista ansökningsdag 2021-12-12
Arbetsplats Regionkontoret
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK92/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.


Vill du bidra till att demokratin fungerar väl i Region Uppsala? Vill du arbeta med professionellt stöd inom offentlig förvaltning? Vi söker nu en driven registrator som har förmågan att strukturera, planera och självständigt driva administrativa processer.

Vår verksamhet

Nämndkansliet är en del av Regionkontoret och Regiondirektören stab. Nämndkansliets uppdrag är att tillse att Region Uppsalas beredningsprocess till nämnder och styrelser är ändamålsenlig och kvalitetssäkrad så att den politiska viljan får genomslagskraft. Kansliet arbetar också med att utveckla Region Uppsalas ägarstyrning och att följa upp och processleda olika politiska uppdrag. Vidare finns också ett ansvar att tillse att information om handlingar finns tillgängliga för media och andra intresserade samt ett ansvar för hantering och utlämnande av allmänna handlingar. Vi strävar efter ständig utveckling av rutiner och arbetssätt. Vi arbetar agilt och teamorienterat, vi är serviceinriktade och generösa med vår kunskap till andra.

Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna är omväxlande och innefattar såväl förvaltningsadministration som utvecklingsfrågor. Du hanterar organisationens officiella post- och epost, arbetar med ärende- och dokumenthantering, registrering och fördelning av inkomna handlingar i dokument- och ärendehanteringssystemet Public360, expediering och hantering av protokoll. Du ansvarar för utlämnande av allmänna handlingar, hanterar förfrågningar, samordnar ärenden och ingår i olika projekt. 
Vidare upprättar och reviderar du dokumenthanteringsplan tillsammans med kollegor på enheten och utvecklar rutiner kopplade till tjänsten. Dina kontaktytor är medarbetare, förtroendevalda, chefer, handläggare och registratorer.

Din kompetens

Vi söker dig som har utbildning och/eller erfarenhet inom området dokumenthantering/arkiv- och registratur. Kunskap om hur den politiska ärendeprocessen fungerar och förståelse för vad det innebär att arbeta i offentlig förvaltning är meriterande. Du drivs av att bidra i kvalitets- och utvecklingsarbete.
För att lyckas i uppdraget kan du uttrycka dig väl i tal och skrift och har lätt för att formulera dig korrekt och tydligt. Du har hög integritet och skapar förtroendefulla relationer. Du är strukturerad, noggrann, utåtriktad och självgående, tar initiativ och agerar för att leda arbetet framåt. Dessutom är du ansvarsfull och har god förmåga att samarbeta, men också disciplin att arbeta självständigt. Du är pedagogisk, har god datorvana och behärskar Office-paketet väl. Du är bekväm i att arbeta i olika digitala miljöer och lära dig om de olika typer av digitala verktyg som vi använder. Det är meriterande om du kan hantera ärende- och dokumenthanteringssystemet Public360.

Vi erbjuder

Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta.
Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.
Tjänsten är på 100 procent, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Rekryteringen hanteras av jobbet.se. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Jessica Bräck, telefon 070-611 27 17 eller e-post jessica.brack@regionuppsala.se 
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00. Saco, Vision och Vårdförbundet är företrädesvis representerade vid arbetsplatsen.

Vill du jobba med oss?

Urval och intervjuer sker löpnade i denna rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. 

Krav

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i kommun eller region
  • Relevant högskoleutbildning alt annan utbildning som kan anses likvärdig
  • Goda kunskaper om kommunallagen och förvaltningsrätt
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete

Meriterande

  • Erfarenhet av att hantera ärende- och dokumenthanteringssystemet Public360

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.