Sjuksköterska med intresse för ortopedi och klinisk forskning

Sista ansökningsdag 2021-12-03
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1128/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har ett spännande erbjudande till dig som är intresserad av ortopedi och klinisk forskning! Vi är en avdelning fördelade på två våningar. Ortopedavdelning 70A ligger på våning 8 och 70B på våning 7 vid ingång 70.

70A har vi främst ett akut inflöde av patienter som vårdas pre- och postoperativt för olika frakturtyper som uppkommit efter trauman. Vi har läkare som har specialistkompetens på komplicerade bäckenfrakturer och svåra handkirurgiska ingrepp vilket gör att vi tar emot patienter från stora delar av landet.

Till 70B kommer en stor del av vår planerade vård. Förutom den elektiva vården har 70B också ett akut inflöde av patienter där större andelen har traumatiska frakturer på ryggrad och nacke då vi har läkare som är högspecialiserade på protes- och ryggkirurgi. Detta medför att vi också här bedriver riks-och regionsjukvård.

Verksamhetsområdet ortopedi och handkirurgi ger en bred kunskap om den ortopediska patienten samt om pre- och postoperativ vård. Förutom den ortopediska åkomman har flertalet av våra patienter också andra bakgrundssjukdomar som även de kan komma att behöva behandlas. Detta medför också en bred medicinsk kunskap.

Vi arbetar i team med professioner så som: sjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, kurator, underläkare, specialistläkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.

Utbildningstillfällen sker en gång i månaden tillsammans med andra i personalgruppen. Vi har också kontinuerliga simuleringsträningar utifrån SMART-konceptet. Vi erbjuder en schemalagd fördjupningsutbildning inom ortopediska sjukdomar och diagnoser.

Kombinerad tjänst

Arbetet innebär att du tillsammans med forskare startar och driver studier på enheten.  Du kommer att bidra till planering av studier, rekrytera forskningspatienter, utföra datainsamling (inklusive kliniska undersökningar, blodprovstagningar, provhantering och intervjuer) samt sammanställning och bidra med analys av resultat. Forskningsuppdraget innefattar 20% av en heltidstjänst.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet inom yrket som vill ha en utmaning!

Din kompetens

Du har ett intresse för ortopedi och en vilja att arbeta inom klinisk forskning. Som person är du utvecklingsinriktad, lösningsorienterad, initiativrik och ansvarstagande. Arbetsuppgifterna kräver flexibilitet och en förmåga att självständigt organisera sitt dagliga arbete. Du bör ha mycket god samarbetsförmåga, vara bra på att kommunicera och ha lätt för att arbeta med olika IT-system. Erfarenhet av arbete inom forskning samt kunskaper inom ortopedi är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ambitioner.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidare anställning som sjuksköterska.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Malin Yildiz, avdelningschef, 018-6114484
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.