Forskningssjuksköterska till kliniska forsknings- och utvecklingsenheten

Sista ansökningsdag 2021-12-03
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1135/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker nu en forskningssjuksköterska till kliniska forsknings- och utvecklingsenheten (KFUE). KFUE planerar och genomför klinisk forskning inom verksamhetsområdet Blod- och Tumörsjukdomar och vi är ett team på ca 15 forskningssjuksköterskor som arbetar med detta. Vi är uppdelade i mindre grupper som jobbar med olika typer av cancerdiagnoser. Arbetet är självständigt men vi tar ofta hjälp och stöd av varandra. Vi huserar i helt nya lokaler i ingång 100/101, där vi har våra kontor som vi delar med varandra, ca 2-4 sköterskor per rum. I nära anslutning till oss finns vårdavdelningar, behandlingsavdelningar och mottagningar där vi träffar våra patienter.

Ditt uppdrag

Som forskningssjuksköterska har du en central roll som kontaktsjuksköterska för de patienter som deltar i kliniska prövningar/studier, och ansvarar för deras planering, vård och behandling. Arbetet innebär också en stor del administrativa arbetsuppgifter såsom sedvanlig vårddokumentation, samordning, tidsbokning samt forskningsrelaterad dokumentation. Som medarbetare på KFUE arbetar du i nära samarbete med sjuksköterskor och läkare på kliniken. Vi är ett team med patienten i centrum!

På KFUE finns en stor variation av kliniska prövningar/studier. Det finns arbetsuppgifter både för den som trivs i en mer administrativ roll och för den som vill arbeta närmre patienten.

Vissa av våra kliniska prövningar utförs på enheten för Fas-1 prövningar där vi administrerar cytostatika, immunterapi och vacciner för första gången till människa och hanterar biverkningar och ibland akuta reaktioner.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska med intresse för cancervård och kliniska prövningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kliniska prövningar sedan tidigare och/eller om du har erfarenhet av att arbeta med onkologiska eller hematologiska patienter och behandlingar. Specialistsjuksköterskeutbildning inom onkologisk vård är meriterande.

Din kompetens

Du behöver vara välstrukturerad, noggrann och ha god samarbetsförmåga. Som forskningssjuksköterska behöver du kunna arbeta självständigt och trivas i en arbetsmiljö som ställer höga krav på dig.

Vi erbjuder

Vi arbetar enligt kompetensmodellen för forskningssjuksköterskor och har ett robust och individanpassat introduktionsprogram för nyanställda sjuksköterskor.
Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid, provanställning om högst sex månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du möjlighet att vidareutvecklas inom området genom föreläsningar och möten som kan vara lokala och eller nationella. Du kommer arbeta dagtid måndag – fredag, flexavtal finns

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Christina Kawati Stenberg, tel: 018-617 3732
facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med din ansökan då urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.