Kursamanuens (100%) för kursen obstetrik och gynekologi

Sista ansökningsdag 2021-12-10
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1138/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Kursamanuens (100%) för kursen obstetrik och gynekologi, läkarprogrammet Uppsala universitet, under läsåret 2022

Vill du vara med i ett kreativt och pedagogiskt intresserat lärarteam och utveckla kursen i obstetrik och gynekologi?

Vid kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset ges kursen i obstetrik och gynekologi för läkarstudenter tre gånger per termin. Lärarteamet består av kursamanuenser, kursledare och universitetslärare. Varje termin går mellan 95 och 110 studenter kursen och studenterna delas upp i tredjedelar, där vi undervisar cirka 35 studenter i 6-veckors-pass. Således upprepas kursinnehållet tre gånger per termin. Terminen avslutas med gemensam skriftlig tentamen.

Kursen i obstetrik och gynekologi har två kliniska amanuenser, där arbete med undervisningsplanering med schemaläggning, föreläsningar, PBL-undervisning och annan seminarieverksamhet, undervisningsmottagning och examination ingår. En av amanuenserna är intern-rekryterad bland klinikens ST-läkare eller specialister. Kursadministratör finns.

Vi söker nu dig som har läkarexamen och har ett intresse för undervisning och erfarenhet eller ett starkt intresse av att arbeta som läkare inom obstetrik och gynekologi. Det är starkt meriterande att vara legitimerad läkare. Att självständigt kunna handlägga enklare patienter på gynekologisk mottagning är också meriterande, då vi gärna ser att du kan handleda undervisningsmottagning. Anställningen kommer att ligga inom kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset.  
Ytterligare information beträffande arbetsuppgifterna lämnas av professor och överläkare obstetrik och gynekologi Anna-Karin Wikström.

Intresseanmälan ställd till FoU-rådet vid Kvinnokliniken skall tillsammans med meritförteckning lämnas till Anna-Karin.wikstrom@kbh.uu.se senast 21-12-05


Anna-Karin Wikström      
Professor 
Institutionen för kvinnors och barns hälsa                                

Guðlaug Sverrisdottir
Verksamhetschef
Kvinnosjukvård

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset