Verksamhetsutvecklare med fokus på vårdcentrum

Sista ansökningsdag 2021-12-05
Arbetsplats Akademisk primärvårdscentrum Utveckling
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH464/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta som verksamhetsutvecklare hos oss?

Vi på Akademiskt primärvårdcentrum (APC) Utveckling arbetar med utvecklings- och förbättringsarbete inom förvaltningen Nära vård och Hälsa. Vårt mål är att bidra i utvecklingen mot en mer nära och effektiv vård för medborgarna i Uppsala län. Vi söker dig som vill vara med och tillsammans med oss bidra till en förbättrad hälsa för våra medborgare. Vi erbjuder ett spännande arbete i en positiv och kreativ arbetsmiljö.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner. Läs om våra förmåner här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag

För att hälso- och sjukvården ska vara fortsatt effektiv och av hög kvalitet, och samtidigt kunna möta den demografiska utvecklingen och invånarnas behov på ett bättre sätt, krävs en omställning av hela hälsosystemet. Omställningsarbetet till effektiv och nära vård inom Uppsala län bedrivs utifrån målet om god hälsa och minskad ojämlikhet.

Omställningen bedrivs inom ramen för ett program som innehåller ett stort antal projekt. Du kan läsa mer om det här.

En del i omställningen till effektiv och nära vård handlar om att utveckla vårdcentrum. I rollen som verksamhetsutvecklare med fokus på vårdcentrum är ditt uppdrag att stödja förvaltningsdirektören rörande vårdcentrumutvecklingen.

Ett vårdcentrum kan beskrivas som en nod där kompetenser från den kommunala och regionala primärvården samt kompetenser från sjukhusen samlas i syfte att ge invånaren tillgång till samordnad vård. Det handlar om vård som idag inte finns på alla vårdcentraler. Även aktörer i den nära vården som inte är samlokaliserade i den så kallade noden ingår. Alla aktörer som ingår i ett vårdcentrum samarbetar nätverksbaserat så att invånarna därmed får tillgång till nära vård på nya sätt. Förvaltningsdirektören vid Nära vård och hälsa är projektägare för vårdcentrumprojekten. När projekten avslutas övergår arbetet  med vårdcentrum i förvaltning och fortsatt utveckling. Arbetet bedrivs i nära samverkan med programkansli, länets kommuner, privata vårdgivare och övriga förvaltningar inom Region Uppsala.

Ditt ansvar är att i nära samverkan med verksamheterna samordna, planera och följa upp vårdcentrumutvecklingen i samarbete med förvaltningsdirektör, biträdande förvaltningsdirektör och programchef för Effektiv och Nära Vård.

I arbetsuppgifterna ingår att stödja förvaltningsdirektören som projektägare för vårdcentrumprojekten, stödja operativa projektägare och projektledare för vårdcentrumprojekten samt att stödja utvecklingen av ledning och samordning av vårdcentrum lokalt och övergripande i enlighet med beslut om ledning och samordning av ett vårdcentrum.

Din kompetens

Vi söker dig som har en, för uppdraget, lämplig universitets- eller högskoleexamen. Du har flerårig dokumenterad erfarenhet av projektledning och/eller förändringsledning/verksamhetsutveckling inom hälso- och sjukvårdsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av omfattande utvecklingsarbeten/projekt inom primärvårdsområdet. Du har god förståelse för kärnan i verksamheten och chefernas behov av stöd under ett utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har god kännedom om såväl Region Uppsala som länets kommuner.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera. Du är skicklig på att skapa nätverk och utveckla relationer som bygger på samarbete, tillit och förtroende. Som person är du självgående, initiativtagande och genuint intresserad av kvalitets- och förbättringsarbete. Du kan anpassa dig till förändrade förutsättningar, har lätt för att se samband ur ett helhetsperspektiv och förstår konsekvenser av olika vägval. Utöver det är du drivande, har ett pedagogiskt förhållningssätt och är resultatorienterad.

Vår verksamhet

Akademiskt primärvårdcentrum (APC) Utveckling tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. APC Utveckling ingår tillsammans med APC Utbildning, APC Forskning, Forskning Funktionshinder, Hälsoäventyret samt FoU Socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård i förvaltningens enhet för Forskning, Utveckling och Utbildning (FoUU).

Enhetens uppdrag är att stödja verksamheterna för att nå fastställda mål. Vi är förvaltningens stöd i primärvårdsgemensamma utvecklingssatsningar, projektarbeten och i specifika utredningsuppdrag. Kliniska processer utgör tillsammans med andra processer grunden för att utveckla verksamheten med syfte att skapa god vårdkvalitet. Du kommer att ingå i en stor, multiprofessionell verksamhet med kunniga kollegor.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om uppdraget, verksamheten och våra arbetsuppgifter är du välkommen att kontakta verksamhetschef för APC Utveckling Hanna Fagerlind, e-post: hanna.fagerlind@regionuppsala.se, alternativt biträdande förvaltningsdirektör, Louise Hamark, tel. 018-617 17 10, e-post: louise.hamark@regionuppsala.se 

Fackliga representanter nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan senast 5 december. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.