Arbetsledare/Ortodontiassistent

Sista ansökningsdag 2021-12-26
Arbetsplats Specialisttandvården Ortodonti i Enköping
Förvaltning Folktandvården i Uppsala län
Referensnummer FTV92/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du bidra till en god tandhälsa i en växande region? Drivs du av att skapa relationer och bidra till en hållbar verksamhet? Då ska du söka tjänsten som arbetsledare hos oss.

Vår verksamhet

Specialisttandvården Ortodonti är centralt belägen i Enköping, med goda pendlingsförbindelser från övriga Mälardalen. I våra fina lokaler arbetar sju trevliga medarbetare varav två ortodontister, fyra ortodontiassistenter och en receptionist. På kliniken finns också ett laboratorium där egen retentionsapparatur tas fram. I samma hus som Ortodontikliniken finns en stor allmäntandvårdsklinik som även är bemannad med en parodontolog och endodontist någon dag per vecka. Kliniken för Orofacial medicin planeras att flyttas till samma hus. Vi har gemensamma terapimöten med Ortodontikliniken i Uppsala samt ett gott samarbete med övriga specialiteter. Verksamheten är konkurrensutsatt och vi har god patienttillströmning och mycket nöjda patienter.

Ditt uppdrag

Vår arbetsledare planerar att gå i pension 2022, därför söker vi dig som vill arbeta som arbetsledare och ingå i klinikledningen tillsammans med verksamhetschefen. Du kommer bl.a. att ansvara för den löpande verksamheten på kliniken, hantera schemaläggning och personalfrågor såsom arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering samt vara delaktig i klinikens budgetarbete och verksamhetsplanering. Du ingår även i ett nätverk där ett flertal klinikledningar gemensamt arbetar med verksamhetsfrågor. Tjänsten förutsätter en mycket god förmåga att planera och genomföra en effektiv produktionsplanering och schemaläggning. Som arbetsledare sätter du också stor vikt vid att bibehålla vår goda arbetsmiljö och säkerställa hög kvalité i bemötandet och omhändertagandet av våra patienter. Uppdraget som arbetsledare kommer att kombineras med arbete som ortodontiassistent på kliniken.

Är du den vi söker?

Som blivande arbetsledare på vår klinik är du utbildad samt har några års erfarenhet som ortodontiassistent. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap. Vi söker dig som har en mycket god organisations- och kommunikationsförmåga och är lyhörd i kontakten med andra människor. Vi förutsätter att du har ett stort engagemang, en stark vilja att utveckla samt förmåga att skapa goda relationer. Du behöver kunna se möjligheter i förändring och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och efterfrågar följande egenskaper hos vår blivande arbetsledare:

 • Personlig mognad - Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Samarbetsförmåga - Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Strukturerad - Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
 • Självgående - du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt.

Vi erbjuder

Region Uppsala har ett av Sveriges bästa kollektivavtal och vi tar hand om dig som medarbetare och skapar förutsättningar för ekonomisk trygghet. Vi erbjuder bland annat

 • En tillsvidareanställning inom ditt tandvårdsyrke med ett tidsbegränsat förordnande som arbetsledare.
 • Utvecklingsprogram för chefer och ledare inom Region Uppsala.
 • Nätverk med andra arbetsledare inom Folktandvården i Uppsala län.
 • Tjänstepension
 • Ett starkt försäkringsskydd 
 • Extra semesterdagar till dig över 40 år
 • Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Folktandvården i Uppsala län har god tillströmning av patienter, bra ekonomi och intressanta utvecklingsprojekt. Vi är en organisation där alla känner sig behövda och delaktiga, där alla kan tillföra värden och egenskaper som för vår verksamhet framåt. Vårt driv sitter i medarbetarna! Låter det intressant? Kom och dela vårt driv!

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Malin Karlsson, 0722- 36 54 70
HR-chef Cecilia Bernström, 0706- 36 61 91
För SRAT Monica Edling, 0707- 35 33 50
För TT Isabel Brundin 0705- 08 13 10
För Vision 018-611 65 64

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 26 december. Tillträde sker sommaren 2022. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Folktandvården i Uppsala län