Sjuksköterska till dialysen

Sista ansökningsdag 2021-12-10
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1159/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Njurmedicinsk öppenvård omfattar utredning, vård och behandling av komplicerade fall av njursvikt. Det är ett spännande arbete med både omvårdnad och medicinsktekniska arbetsuppgifter. Vi har två dialysenheter, Dialys- och aferesmottagningen och Oscar II-dialysen där vi tar emot patienter med dialyskrävande njursvikt av akut eller kronisk karaktär.
Vi är omkring 50 medarbetare som arbetar på dialyserna, varav flertalet sjuksköterskor och några undersköterskor, utöver det finns även dietister, fysioterapeut och kurator att tillgå. I dagsläget har vi ca 100 dialyspatienter som kommer till våra mottagningar varje vecka.
På Dialys- och aferesmottagningen utför vi utöver hemodialysbehandling även blodreningsbehandlingar (LDL) och plasmabytes-/plasmareningsbehandlingar (Glycosorb och immunkolonn). Vid behov kör vi även externa behandlingar på IVA-avdelningar och vårdavdelningar.
På Oscar II-dialysen arbetar vi med Limited Care, vilket innebär att patienten är delaktig i sin behandling vilket ökar egenvårdsförmågan så långt det är möjligt utifrån varje patients egen förutsättning. Där finns även våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys.
Öppettider på våra enheter är måndag-onsdag-fredag klockan 7–20 samt tisdag-torsdag-lördag klockan 7-15.30

Är vi rätt för dig? 

Letar du efter ett nytt spännande arbete? Välkommen då att söka jobb som sjuksköterska på Dialysen. Vi har ett väl utarbetat introduktionsprogram för ny personal, introduktionen är individuellt anpassad men sträcker sig vanligtvis över ca åtta veckor och du kommer att tilldelas en handledare. Kompetensutveckling inom området både praktiskt och teoretiskt sker fortlöpande.
På dialysen blir du en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du arbetar självständigt.

Dina kvalifikationer

Vi ser att du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet med intresse att lära och utvecklas inom området njurmedicin. Erfarenhet inom dialysvård är meriterande men inte ett krav. Du förväntas ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi söker dig som är noggrann, tycker om att arbeta i team och har ett positivt sätt att möta varje patient och kollega. Ansvarstagande, empatisk förmåga, samarbetsförmåga och kvalitetsmedvetenhet är viktiga egenskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Gillar du utmaningar, mänskliga relationer, har intresse för teknik och söker nya utmaningar så är det här något för dig!

Vi erbjuder

Vi erbjuder nu tillsvidare tjänst på dialys- och aferesmottagningen och Oscar II-dialysen med tillträde enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad heltid men det kan diskuteras. Vi arbetar mån-lör med ett kvällspass/vecka och tre helgpass av nio.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vår avdelning eller kanske komma och hälsa på? Vi visar dig gärna runt och
berättar mer om hur det är att vara sjuksköterska hos oss! 

Tf. avdelningschef: Elin Hammarström 018-611 42 76
Gruppchef Lovisa Olsson Makama 018-611 97 93 Oscar II-dialysen
Utbildningsansvarig sjuksköterska Marleen Poulios 018-611 42 75

Facklig företrädare nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.