Specialistläkare handkirurgi

Sista ansökningsdag 2021-12-13
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1163/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi undersöker, behandlar, opererar och vårdar vi patienter med sjukdomar, skador och smärtor i rörelseapparaten. Verksamheten är bred med både akut och planerad kirurgi. Huvudinriktningen är högspecialiserad vård inom handkirurgi, fraktur-, protes-, skulder-knä-, fot- och ryggkirurgi, men vi bedriver även basortopedi. 

Inom sektionen handkirurgi arbetar handkirurger, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och sekreterare tillsammans runt patienten. På vår moderna operationsavdelning utförs årligen 2 000 handkirurgiska ingrepp. Vi har ca 9 500 öppenvårdsbesök hos läkare. Till verksamhetens specialområden hör komplexa handskador, handledskirurgi, ledproteser, mikrokirurgi, handmissbildningar och spasticitetsproblematik (vid CP, stroke, mm). Inom sektionen bedrivs klinisk och experimentell forskning i samarbete med internationella forskargrupper. 

Vi söker nu en erfaren specialistläkare till Handkirurgisektionen inom verksamhetsområde Ortopedi och handkirurgi

Dina kvalifikationer

• Specialistkompetens och mångårig erfarenhet inom aktuellt arbetsområde
• Gedigen bakjourserfarenhet 
• Forskningserfarenhet samt mikrokirurgisk kompetens och bakgrund inom plastikkirurgi meriteras. 
• Tidigare tjänstgöring vid framstående internationella handkirurgiska centra och brett kontaktnät innefattande framstående auktoriteter inom handkirurgi meriteras

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Mohammad Asif Aslam, 018-611 40 72
Facklig kontaktperson UAL Greta Snellman, 018-611 71 73

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis 

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.