Utredare/projektledare, vikariat

Sista ansökningsdag 2021-12-12
Arbetsplats Regionkontoret
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK97/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Regionkontoret stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås, till nytta för invånare och patienter. Inom vårduppdragsenheten vid hälso- och sjukvårdsavdelningen arbetar ett 15-tal medarbetare med verksamhetsstöd, utredningar, utveck­lings­arbete, vårdupphandlingar och uppföljning. I arbetsgruppen möter du kollegor från skiftande kunskapsområden med bakgrund inom bland annat medicin, samhälls­vetenskap och ekonomi.


Ditt uppdrag
Ditt arbete är att ansvara för vissa avtal som tecknas med privata vårdgivare inom olika vårdområden och som är upphandlade enligt LOU och LOV. I rollen ingår uppföljning av den upphandlade vårdtjänsten som du genomför tillsammans med vårduppdragsteamet. Du förväntas också delta i utvecklingsarbeten.
Vårduppdragsenheten arbetar nära den politiska ledningen, och lämnar inte sällan tjänsteutredningar eller svar till initiativ av olika slag. Det arbetet sker ofta under begränsad tid, och mot fastställda tidsramar.

Vem är du?
Du är van att ta ansvar för ditt arbete, som hos oss ofta genomförs såväl i team som självständigt. Det är naturligt för dig att jobba tillsammans med andra. Du är analytiskt lagd och har förmåga att ta till dig komplex information. Du är bekväm med att presentera och kommunicera resultat för politik, ledningsfunktioner och vårdgivare. Du har erfarenhet av att bygga hållbara och goda relationer med olika människor. Region Uppsala är en stor organisation, det är viktigt att du kan förhålla dig till förutsättningar i en politiskt styrd organisation som är både komplex och föränderlig.

Din kompetens
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och minst ett års erfarenhet av en liknande roll. Vi tror att du arbetar som utredare eller projektledare med utredningar och uppföljning. Du är van att bearbeta större textmängder och analysera statistik och rapporter i siffror. Då arbetet innefattar muntlig och skriftlig presentation och dialog med politiker, ledning, vårdgivare och medarbetare är det en förutsättning att du trivs med att uttrycka dig både skriftligt och muntligt i grupp. Dina datorkunskaper är goda inom Office 365 och du sätter dig snabbt in i nya systemstöd som du behöver i ditt arbete.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. 

Vill du veta mer? 
Denna rekrytering hanteras av jobbet.se.
Kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600 
Facklig företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Tjänsten är ett vikariat från 1 mars 2022 till och med 30 november 2022.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 dec 2021. Intervjuer och urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Krav

  • Relevant högskoleutbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig
  • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Mycket god svenska i tal och skrift
  • God engelska i tal och skrift
  • Goda datorkunskaper i Office 365

Meriterande

  • Erfarenhet av offentligt styrd verksamhet

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.