Servertekniker Linux/Windows IT Drift

Sista ansökningsdag 2022-01-09
Arbetsplats IT-centrum
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC38/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Har du en bred kunskap inom operativsystem och ett gediget teknikintresse? Söker du ett arbete med stor variation och möjlighet att planera dina arbetsdagar? Då kan du vara den vi söker!

Om oss
IT-Centrum består av de fyra avdelningarna IT Drift, IT teknisk plattform, IT Support, och IT Verksamhetsstöd. Totalt arbetar ca 170 medarbetare med att stötta Region Uppsalas samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning och systemförvaltning. IT-Centrums ledning består av enhetschef, fyra avdelningschefer och 11 gruppchefer.
Nu söker vi dig som vill ta rollen som servertekniker i gruppen System- och Serverdrift inom IT Drift. Gruppen består av 19 medarbetare. Bland de system som vi arbetar med finns allt från administrativa system till vårdsystem. Region Uppsala arbetar enligt förvaltningsmodellen PM3. 

Vår miljö och din roll
Inom Region Uppsala använder vi primärt operativsystemen Windows Server och RedHat, Microsoft SQL Server som databashanterare samt en Windows-baserad klientmiljö. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco.
Gruppen består av sex servertekniker som hand har de ca 1 400 servrar Region Uppsala använder, merparten av dem virtuella.
Du kommer att arbeta med:

  • Övervaka servermiljön i SCOM
  • Göra installationer, uppdateringar och löpande underhåll
  • Felsöka och avhjälpa fel
  • Delta i projekt som serverspecialist
  • Kontakter med kollegor på övriga avdelningar och leverantörer
Din bakgrund
Du har IT-utbildning på lägst gymnasienivå samt minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet. Kunskaper i aktuella versioner av Windows Server är ett krav, likaså kunskaper inom Linux, främst Redhat. Erfarenhet av VMware och virtualisering är meriterande. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vänder oss till dig som är noggrann, lösningsinriktad, kvalitetstänkande och ser det som positivt att samarbeta med andra kompetenser inom IT-området. Systemen vi underhåller och supporterar har mycket höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Vill du veta mer?
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Anna Nord på 018- 470 71 12.
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Övrig information
Tjänsten är på heltid tillsvidare med sex månaders provanställning.
Beredskap kan komma att ingå.
Hos oss får du också anställningsförmåner som gör skillnad, läs om dem här.
Rekryteringen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

  • IT-utbildning på lägst gymnasienivå
  • Minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet
  • Mycket god svenska i tal och skrift
  • God engelska

Meriterande

  • Erfarenhet av VMware och virtualisering

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala