Chef HR-verksamhetsnära stöd

Sista ansökningsdag 2021-12-12
Arbetsplats Regionkontoret
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK99/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Funktionen HR verksamhetsstöd har uppdraget att ge HR-stöd för chef och verksamhet i arbetsgivaruppdraget och består av tre HR-team med HR-partners och HR-chefer samt ett HR-center som omfattar lön, pension, försäkring och systemförvaltning.


I rollen som chef för Verksamhetsstöd ansvarar du för funktionen, som totalt innefattar ca 75 medarbetare. Verksamhetens fyra HR-chefer och chef för HR-center rapporterar direkt till dig. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Ditt uppdrag blir att leda och utveckla enheterna inom HR-verksamhetsstöd i såväl det dagliga som på strategiska planet. Vi är i en förändringsresa och för att lyckas i vår nya organisation behöver du jobba i nära samverkan med dina chefer och övriga funktionschefer. Tillsammans skapar vi ökad kvalitet och produktivitet, minskad sårbarhet, gemensamma och smartare sätt att arbeta och större möjligheter att tillvarata potentialen i vår organisation och våra medarbetare. 

Rollen innefattar personal-, arbetsmiljö-, verksamhets- och budgetansvar. 

Vi tänker oss att du har en högskoleutbildning inom relevant område och du bör ha jobbat några år inom verksamhetsområdet HR i en större organisation. Du har flerårig chefserfarenhet, gärna även erfarenhet av att leda genom underställda chefer. Vi vill att du har erfarenhet av och trivs med att leda verksamhet i förändring. Du är trygg i ditt ledarskap och ser förändringsarbete/förändringsprocesser som en självklar del i det dagliga uppdraget. 
Har du tidigare jobbat i en politiskt styrd verksamhet ser vi det som meriterande men det är inget krav. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av Region Uppsala som arbetsgivare i en av Sveriges snabbast växande regioner. Du får göra detta i en stor, komplex organisation tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Anställningen är en tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 12 dec 2021, men intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Rekryteringen hanterar av jobbet.se
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger sofie.skaranger@jobbet.se eller 0703-426600. 
Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Flerårig chefserfarenhet
  • Erfarenhet av att leda i förändring

Meriterande

  • Relevant högskoleutbildning
  • Erf av att leda genom underställda chefer
  • Erf av offentligt styrd verksamhet

Sök jobbet

Om Regionkontoret