Psykolog

Sista ansökningsdag 2022-01-30
Arbetsplats Barn- och ungdomshälsan
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH472/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till Barn- och ungdomshälsan!

Vi söker dig som vill vikariera under 2022 för en av våra psykologer som ska vara föräldraledig. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Vår verksamhet

Den 1 mars startade Barn- och ungdomshälsan. Vår målgrupp är barn och ungdomar mellan 6 och 18 år med lindriga till medelsvåra psykiska besvär. Verksamheten är på primärvårdsnivå och är en del av Nära vård och hälsa. Vi har mottagning på två adresser i Uppsala, men tar även emot patienter i Knivsta, Tierp, Östhammar, Gimo, Enköping samt Östervåla. 
Mottagningen består av cirka 25 medarbetare, majoriteten är psykologer men även kuratorer och specialistsjuksköterskor samt en medicinsk sekreterare.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Vårt uppdrag är att ge psykologisk behandling för lindrig till medelsvår depression, ångestproblematik och beteendeproblem.  
Behandling sker individuellt och i grupp med barn och ungdomar och deras föräldrar. Vi har även påbörjat behandling via internet. I arbetsuppgifterna kan samverkan med vårdgrannar och konsultation till andra yrkesgrupper komma att ingå. Patientarbetet är självständigt och ger utrymme till att själv organisera och planera arbetet. Arbetsgruppen har regelbunden extern handledning och veckovisa möten där det finns möjlighet till kollegial handledning och gemensam utveckling av verksamheten. 

Vi har vår bas i Uppsala men bemannar hela länet

Din kompetens

Du är legitimerad psykolog och har god erfarenhet av psykologisk behandling. Det är meriterande om du har arbetat med barn och ungdomar eller med psykologisk behandling på primärvårdsnivå.  
Du bör ha god förmåga att snabbt etablera allians eftersom insatserna ofta kan vara relativt korta. Det är också av vikt att du har lätt för att strukturera ditt arbete eftersom fokus är det direkta patientarbetet, och vi vill lägga mindre tid på det administrativa runt omkring.  
Verksamheten är i ett uppbyggnadsskede vilket innebär att du bör tycka det är stimulerande med förändring och att du trivs med att testa att arbeta på nya sätt. God samarbetsförmåga är av stor vikt. 
Om du tycker detta verkar lockande - välkommen då till en engagerad och en mycket erfaren och kompetent arbetsgrupp! 

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Anna Servin Cervin, 070-611 53 85 
SACO/ Psykologförbundet - Andrea Aspegren, 070-3080095

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att utföras fortlöpande under rekryteringsperioden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.