Avdelningschef till affektiv mottagning 2

Sista ansökningsdag 2022-01-16
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri, sektionen för affektiva sjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1238/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är specialistpsykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar olika professioner i team kring patienterna.

Affektiv mottagning 2 är en mottagning inom specialistpsykiatrin för vuxna personer över 25 år med affektiv problematik, svåra ångestsyndrom, svåra personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi arbetar i multiprofessionella team och vår tydliga målsättning är att ha konkreta behandlingsriktlinjer och goda flöden för samtliga patientgrupper. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet liksom forskning och undervisning. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder. Tillsammans skapar vi en stimulerande och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar och interaktion med andra är självklara delar.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är du underställd sektionschefen och ingår i affektiva sjukdomars ledningsgrupp. Du leder mottagningen och har ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och verksamhet i nära samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare. Du ger medarbetarna daglig direkt och indirekt ledning samt genomför årliga medarbetar- och lönesamtal. Då det inom sektionen finns två affektiva öppenvårdsmottagningar kommer du att ha ett nära samarbete med avdelningschef på Affektiv mottagning 3 och uppdraget är att tillsammans leda den affektiva öppenvården in i framtiden mot gemensamt uppsatta mål.

Dina kvalifikationer

Du har för verksamheten lämplig akademisk högskoleutbildning med några års erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvård. God samarbetsförmåga, engagemang och ödmjukhet ser vi som värdefulla personliga egenskaper, samtidigt som du är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har även en förmåga att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten som avdelningschef innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett treårigt förordnande som avdelningschef. Tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Tea Sundsten 018 - 611 74 84
Fackliga företrädare nås via växeln 018 - 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan! Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.