Medicintekniskt ansvarig undersköterska

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1250/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på en intensivvårdsavdelning med ett unikt uppdrag som undersköterska med ett visst åtagande för medicinsk teknik, MT? Vi söker nu kollegor som vill bidra med sina kunskaper och erfarenheter till vår arbetsgrupp, är det du?  I så fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som klinisk undersköterska med viss del medicinsk teknik på thoraxintensiven! Arbetet är både spännande, omväxlande och ger dig goda utvecklingsmöjligheter. 

Vår verksamhet

På thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) arbetar vi med högteknologisk intensivvård. Vi är en specialistavdelning som utför avancerad behandling och omvårdnad efter planerad och akut thoraxkirurgi. Graden av intensivvård kan variera från behandling med ECMO eller mekaniska hjärtpumpar till sedvanlig intensivvård efter hjärt-lungkirurgi. Avdelningen har 8-10 vårdplatser och ca 100 medarbetare. Vi är en stor arbetsgrupp och har ett tätt samarbete där alla behövs och har fokus på patienten. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt arbete. 

Ditt uppdrag

Som klinisk undersköterska på ca 70% får du ett spännande och meningsfullt arbete. Du arbetar i team tillsammans med sjuksköterskor och läkare med att patientnära observera förändringar i patientens tillstånd och tillgodose omvårdnadsbehov. På ca 30% ansvarar du för den medicintekniska tekniken. Tillsammans med MT-ansvarig, avdelningschef och gruppchefer arbetar du för den dagliga och långsiktiga hanteringen av den medicintekniska utrustningen. 

Dina kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska med yrkeserfarenhet av akutsjukvård/arbete på sjukhus. Meriterande är erfarenhet av arbete på en intensivvårdsavdelning samt intresse och erfarenhet av medicintekniska apparater. Du kan jobba självständigt och har ett stort intresse för dels medicinsk teknik, dels för att sprida kunskap till medarbetarna. Du har även datavana och känner dig säker på t.ex. excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Din kompetens

Vi söker dig som, efter inskolning, självständigt kan sköta den patientnära omvårdnaden av en nedsövd patient samt har ett stort intresse för medicinsk teknik. Du har en vilja för att utbilda, handleda och stödja kollegor för optimal hantering av medicintekniska produkter. Du klarar av att hantera stressade situationer, kunna växla tempo, har god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Du har gott ordningssinne och förmåga att kunna strukturera och planera arbetet. Vi värderar personlig lämplighet högt. 

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning med 70% arbete som klinisk undersköterska. Då ingår rotationstjänstgöring dag, kväll, natt och helg. Och 30% arbete med medicinteknisk teknik.  Då är arbetstiden förlagd till dagtid, måndag-fredag.  
Du får en introduktion som anpassas efter individuellt behov med en handledare som ger dig vägledning, feedback och hjälper dig i din utveckling som undersköterska på TIVA. För ditt arbete med  medicinteknisk teknik får du även där en individuellt anpassad introduktion och fortlöpande utbildning. Provanställning kan komma att tillämpas.  

Vi ser gärna att du hospiterar hos oss, ring till TIVA-koordinatorn på tel 018-6112559. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Marie Hellbom Avdelningschef, 018-6114009 
TIVA koordinator 018-6112559 
Facklig kontaktperson Kommunal Eva-Marie Wall 018-611 40 11 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.