Är du vår nästa röntgensjuksköterskekollega?

Sista ansökningsdag 2022-01-23
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1256/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområdet bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) arbetar ca 350 personer och vi utför årligen cirka 200 000 undersökningar och behandlingar per år. Nästan 100 000 undersökningar utförs akut, den andra hälften är tidsbokade undersökningar.  Nästan alla bilddiagnostiska metoder, MR, DT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET finns inom verksamhetsområdet. Vi jobbar aktivt med individuell kompetensutveckling och ytterligare med att förbättra den dagliga arbetsmiljön.

Vi vill bli fler! Vi söker fler röntgensjuksköterskor till våra avdelningar thorax/buk och muskuloskeletal/barn. På avdelningarna bedrivs både planerad och akut verksamhet med konventionell röntgen, datortomografi, magnetkamera och genomlysning vilket ger en variation i arbetet då man med olika modaliteter undersöker både inneliggande patienter och dem som kommer hemifrån.

Ditt uppdrag

Du kommer att ha en central roll hos oss och kommer att samarbeta med andra yrkesgrupper både inom BFC och med personal inom andra verksamhetsområden på sjukhuset.

Ditt arbete som röntgensjuksköterska på buk-thorax respektive muskuloskeletal-barn-avdelning, innebär att du kommer att ha ett varierat uppdrag. Vid ett arbetspass utför du exempelvis akuta undersökningar med datortomografi och vid nästa arbetspass utför du tidsbokade konventionella röntgenundersökningar. Möjlighet till arbete med andra modaliteter som exempelvis magnetkamera, finns för den som önskar. För närvarande pågår en särskild satsning för dem som vill lära sig MR-undersökningar och kan du MR redan nu, kan MR ingå i ditt uppdrag.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad röntgensjuksköterska och tycker om att ha variation i ditt arbete. Förutom utbildning och tidigare erfarenhet, värderar vi dina personliga egenskaper högt.

Din kompetens

Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor betyder att du behöver vara serviceinriktad, anpassningsbar, kommunikativ och ha god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet. Du är en trygg och stabil person som kan arbeta i en omväxlande miljö och trivs med ett tidvis högt tempo. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.

Stämmer detta in på dig? Hör av dig till oss så kan vi berätta mer!

Vi erbjuder

Du erbjuds individuell utbildning inom tjänsten oavsett vad du har för intresse inom bilddiagnostik, utbildning eller forskning. Vi har nära samarbete med Uppsala universitet gällande forskning och utbildning. Är du intresserad av forskning eller utbildning finns stora möjligheter.

Vi erbjuder tillsvidareanställningar där tillträde och omfattning sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällar och helger, rotation till nattetid kan komma att ingå. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Linus Jakobsson +46 18 611 9052, linus.jakobsson@akademiska.se
Avdelningschef Rabi Salim +46 18 611 47 17, rabi.salim@akademiska.se

Fackliga kontaktpersoner
Vårdförbundet: Sanja Cikota 018-611 00 00

För dig som bor utanför Uppsala län och börjar jobba som röntgensjuksköterska hos oss


Förutom ett spännande arbete där vi utlovar yrkesmässig utveckling och trevliga kollegor, vill vi hjälpa dig att hitta en bostad. Om hyran i din nya bostad överstiger ett visst belopp kan det finnas möjlighet att få ett bostadsbidrag under dina sex första månader. Du får också välja om du vill ha ett busskort under sex månader eller få ett cykelpaket innehållande cykel, hjälm, bygellås och karta, så att du lätt kan ta dig till jobbet och upptäcka din nya hemstad. Du får fri tillgång till träning på Friskhuset, där vi samlat allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram och ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa.

Vill du veta mer om Akademiska sjukhuset och våra olika verksamheter?

Följ gärna vårt Instagramkonto där olika avdelningar visar upp sin verksamhet varje vecka, kontot heter: akademiskasjukhuset.

Uppsala kommun och Destination Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en lång historia. Här finns två universitet, ärkebiskopssätet inom Svenska kyrkan, ett rikt kulturliv och vacker natur. Staden är välkänd för sin framskridande forskning. På Uppsala kommuns hemsida finns information som du som boende kan ha nytta av. Så som skola, barnomsorg, stöd och omsorg, kultur och fritid. Mycket av informationen på hemsidan finns på flera språk http://www.uppsala.se]www.uppsala.se  Mycket bra information om att flytta till Uppsala hittar du också på Move here - Uppsala International Hub och på www.destinationuppsala.se

Vill du bli vår nya kollega?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer, urval och tillsättning sker fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.